Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Adventni izlet: 3-dnevna praznična Budimpešta, Bratislava in Dunaj le 129,90 €

Adventni izlet: 3-dnevna praznična Budimpešta, Bratislava in Dunaj le 129,90 €

91%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Praznični čas v Bratislavi, Budimpešti in na Dunaju! Adventni čas v madžarski, slovaški in avstrijski prestolnici praznujejo vedno bolj razkošno. Mesta so v zadnjih letih zelo lepo okrašena. Bogato praznično dogajanje po mestnih...


Adventni čas je madžarski in slovaški prestolnici praznovan vedno bolj razkošno. Mesti sta v zadnjih letih zelo lepo okrašeni. Bogato praznično dogajanje po mestnih trgih in ulicah privablja vedno bolj svetovljansko mešanico obiskovalcev. Proti sosednjemu Dunaju odlikujejo prestolnici ob Donavi našemu žepu še vedno dostopne cene. Pridite in doživite predbožični čas z nami!
1.dan  V jutranjih urah se bomo odpravili iz Slovenije. Pozno dopoldne bomo prispeli v madžarsko prestolnico. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Ogled mesta bomo nadaljevali na grajskem griču, kjer se nahajajo Narodna galerija, nacionalna knjižnica, ljubka ribiška utrdba in Matjaževa katedrala. Popoldne ponujamo še možnost enourne panoramske vožnje z ladjico po reki Donavi. Morda je to priložnost za najlepše fotografije lepo osvetljenega mesta.Ko se prižgejo lučke se bomo počasi odpravili proti Bratislava do koder imamo okrog 2,5 urci vožnje. Večerni prihod v hotel in namestitev.2. dan:Po zajtrku se odpravimo najprej na avtobusni ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo, povzpeli se bomo na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je v zadnjih letih zrasla ob nabrežju Donave, z novim narodnim gledališčem. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Možnost izleta do romantične pokrajine Malih Karpatov (doplačilo), ki so znani po odličnih vinih in starodavni keramiki imenovani Slovaška majolika. Obisk keramične delavnice in degustacija vina v eni izmed kleti. Namestitev v hotelu.3. dan:Za vse ljubitelje gradov vam ponujamo, da se po zajtrku odpravite z nami proti doplačilu do sotočja Morave in Donave okrog 10 km iz mesta. Tam na vrhu skale stojijo ostanki nekoč ene najbolj ponosnih graščin – trdnjave Devin, ki je stoletja veljala za nepremagljivo. Uničiti jo je uspel šele slavni Napoleon. Povzpeli se bomo na vrh graščine in izvedeli legendo o deviškem stolpu. Dopoldne se bomo odpravili proti cesarskemu Dunaju. Odpravili se bomo na peš sprehod po središču mesta od trga Marije Terezije, mimo Ljudskega parka, zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, Grabna do Štefanovega trga z mogočno mestno katedralo… Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, lahko si tudi privoščite znamenito Sacher torto ali pa pravi Dunajski zrezek ali preprosto uživate med množicami iz vsega sveta, ki obiskujejo predbožične stojnice. Popoldne še skok do letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Nekaj prostega časa za samostojen sprehode ali zadnji nakupe. 
Odhod proti domu v poznih popoldanskih/večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.