Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Praznični čas v BRATISLAVI in BUDIMPEŠTI | Odličen 2-dnevni izlet z goHolidays, DECEMBER 2018

Praznični čas v BRATISLAVI in BUDIMPEŠTI | Odličen 2-dnevni izlet z goHolidays, DECEMBER 2018

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Decembra se odpravite se na 2-dnevni praznični izlet v Budimpešto in Bratislavo! Tam vas bodo čakale praznične dobrote in nakupovanje na dobro založenih predbožičnih stojnicah.
PROGRAM IZLETA: Praznični čas v Bratislavi in Budimpešti1. dan: Zjutraj se bomo podali na pot proti slovaški prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Najprej se bomo podali na hribček nad mesto, kjer stoji ponosni Bratislavski grad iz katerega se nam odpre ob lepem vremenu sijajna panorama na ravnico ob Donavi. Oglede bomo nadaljevali po simpatičnih ulicah slovaške metropole. Mimo ostankov obzidja, skozi Michaelova vrata in istoimenskega stolpa se bomo spustili do Mozartove in Listove hiše ter nadaljevali po gosposki ulici do katedrale sv. Martina, ki je bila več kot dve stoletji kronska cerkev ogrskega kraljestva. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, obisk predbožičnih stojnic in namestitev v hotelu. Vse, ki bi želeli v popoldanskem času spoznati še slovaško podeželje, vabimo na izlet v slikovito pokrajino Malih Karpatov. Spoznali bomo podeželsko arhitekturo, obiskali eno izmed delavnic, kjer še vedno ročno izdelujejo slavno slovaško keramiko z nepozabnimi poslikavami, ki jo imenujejo Slovaška majolika – možnost nakupa čudovitih predbožičnih daril. Izlet bomo končali s spoznavanjem slovaških vin v eni izmed starih vinskih kleti. Mali Karpati so največja in najbolj znana vinska regija v deželi. Nočitev. 
 2. dan: Za vse ljubitelje gradov vam ponujamo, da se po zajtrku odpravite z nami proti doplačilu do sotočja Morave in Donave okrog 10 km iz mesta. Tam na vrhu skale stojijo ostanki nekoč ene najbolj ponosnih graščin – trdnjave Devin, ki je stoletja veljala za nepremagljivo. Uničiti jo je uspel šele slavni Napoleon. Povzpeli se bomo na vrh graščine in izvedeli legendo o deviškem stolpu. Dopoldne se bomo odpravili proti cesarskemu Dunaju. Odpravili se bomo na peš sprehod po središču mesta od trga Marije Terezije, mimo Ljudskega parka, zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, Grabna do Štefanovega trga z mogočno mestno katedralo… Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, lahko si tudi privoščite znamenito Sacher torto ali pa pravi Dunajski zrezek ali preprosto uživate med množicami iz vsega sveta, ki obiskujejo predbožične stojnice. Popoldne še skok do letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Nekaj prostega časa za samostojen sprehode ali zadnji nakupe. Odhod proti domu v poznih popoldanskih/večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.