Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Likija - Jesensko potovanje po Turčiji, Kusadasi, Turčija - 269 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu (4* ali 5*) za 1 osebo, 7x samopostrežna večerja v hotelu za 1 osebo

Likija - Jesensko potovanje po Turčiji, Kusadasi, Turčija - 269 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu (4* ali 5*) za 1 osebo, 7x samopostrežna večerja v hotelu za 1 osebo

89%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Je to morda vaša sanjska destinacija za popoln oddih?


Likija - področje izvira iz starega veka in senahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnihcivilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Obedinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima,gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitostitega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjoin ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale -kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudiKleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več.


1.dan: polet proti Antalyi: Let iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku vas pričaka vaš vodnik. Sleditransfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka. 


2.dan: Myra: Zajtrk v hotelu. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajočudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice, vklesane vstene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije (za plačilo oz. vstopnina invodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Pri Myri se nahaja cerkev sv.Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Nočitev na območju Mugle. 


3. dan:Likija: Zajtrk v hotelu. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico podolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, takoimenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo.Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom sevožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideninaslednji dve nočitvi. 


4.dan: Efez: Po zajtrku bomo obiskali antično mesto Efez, eno izmed največjih arheološkihizkopanin na svetu (za plačilo  oz. vstopnina in vodenje vključeno vpaketu kultura in večerje). Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna.Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer seje odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusovaknjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja izmarmorja... 


5.dan: Pamukkale: Zajtrk v hotelu. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar vslovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijože od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo vobliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Poprihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela.Nočitev na območju Pamukkal. 


6.dan: Hierapolis - Antalya: Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimiterasami (za plačilo oz. vstopnina in vodenje vključeno v paketu kultura invečerje). Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja inrazkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledivožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnicisvetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnegatkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja aliBeleka. 


7.dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran: Zajtrk v hotelu. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugimboste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z urona stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče innajbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekočrimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice sštevilnimi lokali, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še izčasa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju, je turistično inkulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnostnakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključekdneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. 


8.dan: povratek domov: Zajtrk v hotelu. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča,od koder boste pot nadaljevali proti domu.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.