Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

3-dnevni TEČAJ za VODITELJA ČOLNA do 24 m ne glede na moč pogona + tečaj VHF-GMDSS pomorske RADIO TELEFONIJE v Navtičnem centru NAVTIKON. Tečaji se izvajajo v LJUBLJANI, MARIBORU, CELJU, KRANJU in NOVEM MESTU, vodijo in izvajajo...

3-dnevni TEČAJ za VODITELJA ČOLNA do 24 m ne glede na moč pogona + tečaj VHF-GMDSS pomorske RADIO TELEFONIJE v Navtičnem centru NAVTIKON. Tečaji se izvajajo v LJUBLJANI, MARIBORU, CELJU, KRANJU in NOVEM MESTU, vodijo in izvajajo...

51%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Kako do izpita za ČOLN, LADJO ali JAHTO? Z Navtičnim centrom NAVTIKON! 
Oseba, ki želi upravljati čoln dolžine do 24 m za osebne namene (za šport, razvedrilo in podobno, ne glede na vrsto in moč pogona ali območja plovbe na morju), mora z izpitom pridobiti potrdilo o usposobljenosti za naziv voditelj čolna. Potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna ima mednarodno veljavnost. Tečaj, ki je nepogrešljiv za uspešno opravljanje izpita, poteka po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo. Obsega naslednje predmete; osnove navigacije, mednarodna pravila o izogibanju trčenja na morju, pomorski predpisi, mornarska dela in veščine, osnove motoroznanstva.
TEČAJ ZA VODITELJA ČOLNA
Tečaj za voditelja čolna traja tri delovne dni v popoldanskih urah (od 16.30h do pribl. 20.30h). V primeru, da predavatelj oceni, da kandidati niso dovolj pripravljeni na izpit, se tečaj podaljša, kar ne vpliva na ceno, saj je njihova edina naloga kvalitetna priprava tečajnika na uspešno opravljanje izpita. Tečaji, ki jih izvajajo po vsej Sloveniji, vodijo izkušeni predavatelji (kapitani dolge plovbe) z večletnimi izkušnjami na morju in v izobraževanju.
Vsi bodoči voditelji čolnov, morate v primeru, če imate radijsko postajo na čolnu, imeti tudi licenco pomorske radiotelefonije, katera potrjuje, da imate znanje o globalnemu pomorskemu sistemu za varnost in stisko na morju.
TEČAJ VHF-GMDSS POMORSKE RADIO TELEFONIJE
S tečajem pomorske radiotelefonije boste pridobili pooblastilo, ki je mednarodno veljavno in brez katerega ne morete in ne smete upravljati plovila, katero ima radijsko postajo. Tečaj pomorske radiotelefonije vsebuje teoretični in praktični del. Pri teoretičnem delu boste osvojili zanje o osnovah radio komunikacije na morju, znanje o DSC VHF radijski postaji in delo na GMDSS opremi. Praktično delo pa bo vsebovalo vaje za uporabo VHF DSC naprav, vzpostavljanje navadnih, varnostnih, nujnih in klicev v stiski ter govorno komunikacijo v pomorstvu po standardnih pomorskih besednih zvezah.
Povabite še prijatelje in združite prijetno s koristnim ter se skupaj naučite in pridobite izpit za voditelja čolna!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.