Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

ČUDOVITA PROVANSA, Aix-en-Provance, Francija - 238 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

ČUDOVITA PROVANSA, Aix-en-Provance, Francija - 238 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Dišeča polja sivke in po želji obisk narodnega parka Kamarga!


1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA
Odhod avtobusa zodhodnih mest v večernih urah.  Vožnja zavtobusom  v Italijo, mimo Benetk inCremone na italijansko Riviero ter dalje na Azurno obalo. 


2. DAN: GORDES - SENANQUE – FONTANEDE VAUCLUSE - ARLES
Po nočnivožnji vožnja po slikoviti provansalski pokrajini s širnimi polji sivke in kilometre dolgimi drevoredi platan protimestecu Gordes in dalje do slovitegasamostana Senanque, kjer bo postanek za zunanji ogled. Nato vožnja mimovasice Boriem,  z značilnimi kamnitimi pastirskimi hišami,proti kraškemu izviru Fontane de Vaucluse.Vožnja v Arles ali okolico. Ogled znamenitosti starega dela Arlesa, z rimskoareno in romansko  katedralo sv. Trophima; portal katedrale in stari samostan z najslavnejšim križnim hodnikom v Provansi, sta pod zaščito UNESC-a. Če bo mogoče bomo obiskali bomo tudi nekdanjobolnišnico Espace van Gogh, ki so jouredili tako, kot jo je videl in upodobil slavni slikar na svojih platnih. Namestitev in prenočitev.



3. DAN : ARLES/AVIGNON  - - ARLESPONT-DU- GARD -  KAMARGA
Po zajtrku vožnja v Avignon. Po prihodu v srednjeveški Avignon ogled nekdanje mogočne papeške palače ter popularnega »avignonskega« mostu.  Mesto Avignonje bilo med leti 1309 in1377  papeška prestolnica; papeška palača, Palais des Papes, jeena od najpomembnejših evropskih utrjenih arhitektur, zgrajena v 14. stol. Vožnjado do imenitno ohranjenega starega rimskega akvadukta Pont du Garda. Sledil bo izlet v  delto reke Rhone, ki se kot mala in velika Rhona izliva v Levjizaliv: med obema rekama je sloviti narodnipark  Kamarga  - Camargue z bogatimrastlinskim in živalskim rezervatom. To je domovina majhnih belih, na poldivjih ponijev in črnih bikov, tu gnezdijo lepo pisana zlatovaranka in neštetivodni ptiči, pa bele, škrlatne in sive čaplje, mlakarice in rožnati flamingi. VSaintes-Maries-de -la-Mer, ki jesredišče pokrajine in znano romsko  mesto postanek za  ogled cerkve, ki je bila zgrajena na kraju, kjer naj bi se po legendi izkrcalesvete žene z Lazarjem. Po ogledu  povratek v hotel, po želji in za doplačiloprovansalska večerja v eni izmed lokalnih restavracij.  Prenočitev v hotelu.


4. DAN : ARLES - AIX - EN - PROVANCE – MONTE CARLO
Po zajtrku vožnja v Aix -en -Provance, nekdanjo provansalsko prestolnico in kulturnosredišče Provanse. Kratek sprehod po starem delu mesta in ogled katedrale Saint-Sauveur. Sledila bo vožnja proti Azurniobali do popularnega Monte Carla,kjer bo postanek  za sprehod po mestu inobisk znamenitih igralnic. Vožnja proti Italiji. 


5. DAN:  MONTE CARLO -  ITALIJA - SLOVENIJA
Po nočnivožnji mimo Ligurske obale, Apeninov,  Benetkprihod v Slovenijo v jutranjih  urah.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.