Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Indijska restavracija Namaste: Kulinarični specialiteti Velikega mogula (jedi kraljevskega okusa), že od 13 € za 2 osebi! Na izbiro mesni in vegetarijanski meni!

Indijska restavracija Namaste: Kulinarični specialiteti Velikega mogula (jedi kraljevskega okusa), že od 13 € za 2 osebi! Na izbiro mesni in vegetarijanski meni!

87%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Doživite večno indijsko tradicijo orientalskega vzdušja, gostoljubnosti in gurmanskega užitka. V restavraciji Namasté vam ponujajo kulinarične specialitete Velikega mogula (jedi kraljevskega okusa). To so jedi iz severa Indije,...


Doživite večno indijsko tradicijo orientalskega vzdušja, gostoljubnosti in gurmanskega užitka. V restavraciji Namasté Vam ponujajo kulinarične specialitete Velikega mogula (jedi kraljevskega okusa). To so jedi iz severa Indije, predvsem iz pokrajin Rajhastan in Punjab.
Poleg mesnih jedi, znanih po vsej Indiji, Vam nudijo široko izbiro vegetarijanskih jedi, še zlasti pa Vam priporočamo specialitete, pripravljene v indijski glineni peči, imenovani  tandoor. V njihovi restavraciji uporabljajo pristne začimbe, ki pa jedi ne naredijo pikantnih. Vedno si tudi prizadevajo, da se boste v njihovo restavracijo vračali kot zadovoljni prijatelji!   Indijska kuhinja je tako bogata kot indijska kultura in tako raznolika kot cel podkontinent. Vsaka pokrajina v Indiji ima svojo specifičnost: smetana, jogurt, prekuhano maslo in indijski oreščki so značilni za severno indijsko kuhinjo, medtem, ko čiliji, kokos in kokosovo mleko katrakterizirajo južno indijsko kulinariko. Skrivnost indijske kuhinje ni le v izbiri pravih začimb, temveč tudi v njihovi pripravi in pravilnem sušenju, saj šele tako razvijejo pravi okus. Indijska beseda za začimbo je masala, kar pomeni tudi mešanico začimb, zelišč in ostalih dodatkov. Za pripravo jedi uporabljajo ponev na odprtem ognju ali tandoor. Tandoor je glinena peč stožčaste oblike,  ki jo poznajo po vsej Indiji. Nan je okrogel tanek kruh iz kvašenega testa, ki se ga “prilepi” na notranjost tandoorja in je pečen v nekaj minutah. Nan ni le priloga curryju (slov. –kariju), temveč nadomešča tudi vilice in nož, saj ga Indijci uporabljajo kot jedilni pribor. 
Indijski kari se ne more primerjati z mešanico začimb, ki jo sicer poznamo v Evropi. Pravi kari je zmes različnih, posebej mešanih začimb, ki ima vsakič drugačen okus. Njegova priprava je skrivnost slehernega kuharskega mojstra.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.