Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Organiziran 2-dnevni izlet: BOSANSKE PIRAMIDE in SARAJEVO | Turistična agencija Jazon-6

Organiziran 2-dnevni izlet: BOSANSKE PIRAMIDE in SARAJEVO | Turistična agencija Jazon-6

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Zgodba o bosanskih piramidah se je začela 2005 leta, ko je raziskovalec Dr. Osmanagić opazil, da imajo hribi okrog Visokega pravilno piramidno obliko in da je orientacija strani piramidalnega griča enaka stranem sveta. Na osnovi teh dejstev je prišel do spoznanja, da so piramide v Visokem, zgrajene v davni preteklosti, delo človeških rok. Bo treba učbenike napisati na novo?
PROGAM IZLETA
1. DAN: Ljubljana – Visoko – SarajevoOdhod avtobusa v zgodnjih urah in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Doboja v Visoko pri Sarajevu. Ogled »bosanskih piramid«. Na Belvederu se bomo seznanili s piramidami in vstopili v piramido Sonca oz. v njen predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah, s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov – 36.000 negativnih ionov na kubični cm (iz medicine vemo, da negativni ioni ubijajo bakterije in viruse). V tunelih presenetljivo ni sevanja, kar pomeni, da celice v telesu nimajo več naravnih sovražnikov in lahko začnejo proces samozdravljenja in regeneracije, kar odlično deluje na človeški organizem. Piramida deluje kot instrument »zdravilnosti« in omogoča ponovno vzpostavljanje osnovnih sistemov v organizmih, saj so znanstveniki na vrhu piramide Sonca izmerili frekvenco 28 kHz. Pozno popoldne prihod v mesto na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja in zgradbe iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji – prenočišča, med katerimi je še vedno najbolj znan Moriča Han - danes odlična restavracija, sahat kula...) in iz avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica, narodna knjižnica). Sprehod mimo stare Viječnice do Gazi Husrevbegove džamije in prosto na slikoviti Baščaršiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami, kjer si boste lahko privoščili slastne čevapčiče s kajmakom. Zvečer nastanitev v hotelu in nočitev.
2. DAN: Sarajevo – Visoko, bosanske piramide – Travnik – Jajce – Banja Luka – Ljubljana
Po zajtrku odhod v Visoko. Ogled piramide Meseca in Tumulusa v Vratnici - 35 metrov visokega kamnitega templja obloženega z megalitnimi ploščami težkimi od 10 do 25 ton. Po ogledih vožnja v Travnik. Ogled mesta, ki je bilo v preteklosti sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehod po starem mestnem središču kjer bomo spoznali zakaj so Travnik poimenovali »evropski Istanbul«. Travnik je tudi rojstni kraj Iva Andrića, pisca romana »Most na Drini. Nadaljevanje potovanja do Jajca in postanek za ogled slapov na reki Plivi. Po ogledih vožnja skozi slikovito dolino Vrbasa in mimo Banja Luke proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.>


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.