Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

4-dnevni ORGANIZIRAN IZLET V ISTANBUL z agencijo Jazon-6! 3x NOČITEV s samopostrežnim ZAJTRKOM v hotelu 4* + LETALSKI PREVOZ LJ-IST-LJ, vključno z letališkimi in varnostnimi pristojbinami + PREVOZ letališče-hotel-letališče + VODENI...

4-dnevni ORGANIZIRAN IZLET V ISTANBUL z agencijo Jazon-6! 3x NOČITEV s samopostrežnim ZAJTRKOM v hotelu 4* + LETALSKI PREVOZ LJ-IST-LJ, vključno z letališkimi in varnostnimi pristojbinami + PREVOZ letališče-hotel-letališče + VODENI...

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Odpravite se v »Mesto vseh mest«!
V mestu iz 1001 noči orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji, sultansko razkošje pa se šopiri v osmanskih palačah … Spoznajte Istanbul s turistično agencijo Jazon-6 – skupaj boste potovali skozi čas in uživali ob kulinaričnih dobrotah pri prijaznih domačinih. Hoşgeldiniz! 
Ogledali si boste tudi znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, se popeljali po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, se sprehodili po okrašenih ulicah in uživali v večernem programu iz tisoč in ene noči!
PROGRAM
1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL IN TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul ob 9.40 in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.
2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZGODBE O SULEJMANU VELIČASTNEM
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.
3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in pogledali proti Evropi, kamor se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.
4. dan: ISTANBUL– LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.
 
Idealna priložnost za vse tiste, ki hrepenite po spoznavanju eksotičnega Orienta!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.