Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Odličen 3-dnevni organiziran IZLET v KRALJEVI KRAKOV z možnostjo ogleda zloglasnega AUSCHWITZA in slavnega rudnika soli WIELICZKA | Agencija goHolidays - Vstopna mesta: Ljubljana, Celje ali Maribora

Odličen 3-dnevni organiziran IZLET v KRALJEVI KRAKOV z možnostjo ogleda zloglasnega AUSCHWITZA in slavnega rudnika soli WIELICZKA | Agencija goHolidays - Vstopna mesta: Ljubljana, Celje ali Maribora

55%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Izkoristite nekaj pomladanskih dni za izlet v eno izmed najlepših srednjeevropskih mest​ – KRAKOV! Ogledali si boste nepozaben kraljevi dvorec Wawel, elegantno grajsko ulico s pouličnimi umetniki, pokrito tržnico z bogato izbiro jantarja in drugega nakita, univerzo, na kateri je študiral Nikolaj Kopernik, ter uličice, na katerih so snemali legendarni film Schindlerjev seznam.
Po želji se lahko odpravite tudi na ogled slavnega rudnika soli Wieliczka in muzeja najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau.
PROGRAM
1. dan
Odhod v večernih urah iz Ljubljane
2. dan
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami, si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki. Prosto za lastne oglede in nakupe. Nočitev.
3. dan
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na Poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer že tisočletje stoji istoimenski kraljevi grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Nočitev.
4. dan
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost (lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.

Qubus Hotel Krakow, Krakov, Poljska -...
-10%
OMEJENA KOLIČINA
Qubus Hotel Krakow, Krakov, Poljska -...
-10%
OMEJENA KOLIČINA