Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

NAJLEPŠA MESTA TOSKANE IN UMBRIJA, San Gimignano, Toskana, Italija - 108 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu v dvoposteljnih sobah za 1 osebo

NAJLEPŠA MESTA TOSKANE IN UMBRIJA, San Gimignano, Toskana, Italija - 108 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu v dvoposteljnih sobah za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskanskonarečje je temelj italijanskega knjižnega jezika. Toskano zaznamujejo zelenigriči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdanamesta, bogate vinske kleti, izdelki domače obrti, vina Chianti, Brunello, Vernazza,Nobile. Umbrija, imenovana tudi “zeleno srce Italije”, je dežela mest nagričih. Raznolika pokrajina je prepletena z rečicami, vinogradi, oljčniminasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti, ki ponujajotoliko zanimivosti, da bi si jih lahko ogledovali ves dan. Na plodnihvulkanskih tleh uspevajo zelo cenjena vina, za sladkosnede pa ne smemo pozabitiomeniti Perugie, domovine slastne čokolade.

1. DAN: SLOVENIJA - VOLTERA - SAN GIMIGNANO -CHINACHIANO TERME
 Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah znavedenih vstopnih mest. Vožnja prek Sežane v Italijo, nato mimo Benetk, Padovein Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Prvipostanek bo v čarobni  Volteri, ki je bila nekoč eno oddvanajstih mest etruščanske konfederacije in leži na višini 550 metrov.  V starem mestnem jedru si bomo ogledaliznamenitosti nekdanje skrivnostne civilizacije, cvetoče parkein vrtove, srednjeveške stavbe in po želji enega najboljših muzejev Etruščanov vItaliji. Voltera je poznana po delavnicah, kjer obdelujejo dragoceni belikamen, alabaster. Čas za kavico . Sledil bo obisk svojevrstnegasrednjeveškega mesteca San Gimignana,v katerem so v 11. stol. živeli vitezi templjarji. Zaradi svoje nenavadnearhitekture je mesto dobilo vzdevek »Manhatten«.  Sprehod po ulicah, obkroženih z galerijami,delikatesami toskanskih specialitet in obrtnimi delavnicami. Po želji si boste lahkoogledali najlepšo toskansko pokrajino z razglednega stolpa in okušali najboljšisladoled na svetu. Pozno popoldne vožnja v Chianchiano Terme, namestitev v hotelu in prenočevanje.

2. DAN: CHIANCHIANO TERME - MONTEPULCIANO - PERUGIA - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja vbližnje srednjeveško mesteceMontepulciano. Sprehod skozi staro mestno jedro, do renesančne cerkve SanBiagio. Po ogledu mesta, ki je polno delikates bomo po želji  ob toskanskem prigrizku pokušali znano vinoNobile. Sledila bo vožnja proti vzhodni sosedi Toskane, Umbriji. Vožnjo v Perugiobomo nadaljevali ob Trasimenskem jezeru,četrtem največjem jezeru v Italiji ter občudovali obalo, ki je pravo nasprotjevinorodni pokrajini. Poprihodu v prestolnico Umbrije si bomo ogledali znamenitosti Perugie, ene najstarejših italijanskihmest. V starem etruščanskem mestu, ki leži na vrhu griča, si bomo ogledali stolnico sv. Lovrenca, enega najlepšihitalijanskih vodnjakov fontano Maggiore,ki sta jo izdelala Nicola in Giovanni Pisano, se sprehodili po starem mestnemjedru in si po želji privoščili “poljubček”slastne čokolade, po kateri je mesto slavno. V popoldanskih urahpovratek z avtobusom proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznihvečernih urah.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.