Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

TERMALNI VIKEND ODDIH V ROGAŠKI - HOTEL ZAGREB, Rogaška Slatina, Slovenija - 190,40 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni Premium sobi za 2 osebi, 2x polpenzion z bife obroki v restavraciji Kristal za 2 osebi (showcooking)

TERMALNI VIKEND ODDIH V ROGAŠKI - HOTEL ZAGREB, Rogaška Slatina, Slovenija - 190,40 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni Premium sobi za 2 osebi, 2x polpenzion z bife obroki v restavraciji Kristal za 2 osebi (showcooking)

87%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Rogaška Slatina je mogočen zdraviliški kraj, ki je postal prispodoba zdravja in odličnega počutja.To čudežno moč Rogaške mineralne vode so prvi analizirali alkimisti že leta 1572, vrelci pa so postali znani, ko je leta 1665 v rogaški slatini ozdravel grof Peter Zrinski. Pravi razcvet doživi zdravilišče v 19. stoletju pod okriljem štajerskega deželnega glavarja Ferdinanda Attemsa. Med mnoge goste lahko štejemo tudi ugledne predstavnike takratne Evrope od cesarja Ferdinanda do Franza Liszta, ki je imel v Rogaški slatini tudi svoj koncert.

Hotel Zagreb... nekoč stavba, ki se je ob izgradnji leta 1852 imenovala Stanovanjska hiša in so jo leta 1885 preimenovali v Agram Haus, leta 1918 pa so nemško ime poslovenili v Zagrebški dom. V svoji zgodovini je od vseh objektov največkrat spremenila svojo notranjost in svojo namembnost. Večino časa je služila kot hotel, sicer pa so bila v njen tudi zdravniška ordinacija, brivski lokal, slatinski arhiv, dietna restavracija, kavarna, stanovanja, svoje prostore pa je tukaj imela tudi takratna zdraviliška uprava. Pred gradnjo so na njenem mestu podrli prvo polnilnico mineralne vode. 

Danes se hotel Zagreb**** s svojo elegantno preprosto zunanjostjo poistoveti z okoljem v katerem stoji. Posebno mesto pa je med svojimi vrstniki hotelskih kapacitet v Rogaški Slatini hotel pridobil v letu 2017, saj je v celoti osvežil in prenovil svojo notranjost. 44 sob in 7 apartmajev tipa Premium očara z naravnimi toni notranje opreme ter hkrati osveži z barvami, ki pričarajo cvetlični park v hotelski sobi. Z bivanjem v hotelu Zagreb je zgodovina Rogaške Slatine bližje kot kdaj koli poprej in s čudovitim pogledom na centralni park Rogaške Slatine je le ta še bolj pristna.

Najpomembnejši element zdravilne mineralne vode  je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki. En liter zdravilne mineralne vode vsebuje kar 13 g suhe snovi, od tega več kot 1.000 mg magnezija. Zaradi bogastva magnezija in mineralnih snovi je zdravilna mineralna voda postal simbol prenove telesa ter tako nepogrešljiv pri težavah, kot so zaprtje, zgaga, sladkorne bolezni, povišan krvni tlak, nosečnost in stres. Zaradi visoke vsebnosti za zdravo življenje potrebnih rudninskih snovi je čudežna voda ena najbogatejših mineralnih pitnih voda z magnezijem na svetu.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.