Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Čudovit 3-dnevni IZLET v ADVENTNO PRAGO + možnost obiska DRESDNA z agencijo goHolidays | 15.-17.12.2017 - Odhodi iz Ljubljane, Celja ali Maribora

Čudovit 3-dnevni IZLET v ADVENTNO PRAGO + možnost obiska DRESDNA z agencijo goHolidays | 15.-17.12.2017 - Odhodi iz Ljubljane, Celja ali Maribora

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Britanski časnik The Telegraph je objavil letošnja priporočila za obisk najlepših advetnih destinacij po Evropi. Na prvo mesto je uvrstil Prago in na četrto vzhodnonemško lepotico Dresden.
Z agencijo goHolidays se odpravite obiskat obe mesti in doživite nepozabno adventno vzdušje!
PROGRAM
1. DAN
V jutranjih urah odhod iz Slovenije in vožnja mimo Gradca, Dunaja, Brna proti češki metropoli. V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Zlato mesto. Že na vpadnici se bomo čudili elegantnemu predelu Višehrad in se zapeljali čisto blizu mogočne stavbe Narodnega muzeja.
Odpravili se bomo na peš ogled starega mestnega jedra. Pričeli bomo na največjem trgu sv. Vaclava, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Vaclavak. Mimo slavnih hotelov Evropa in Jalta do osrednje postaje podzemne železnice. Čudili se bomo svetovljanskemu vrvežu, pouličnim umetnikom, vonju po slastnih praških klobasicah in bogato okrašenim ulicam.
Na staromestnem trgu se bomo ustavili pri slavni astronomski uri Orloj, se posvetili bitki pri Beli gori, knjigarni Kafka in spomeniku verskemu reformatorju in narodnem buditelju Janu Husu.
Po zaviti Karlovi ulici se bomo podali še do enega najbolj znanih in najlepših mostov na svetu: Karlovem mostu. Navdušilo nas bo nabrežje Vltave, ki ji je skladatelj Smetana postavil v svoji glasbeni pesnitvi brezčasni spomenik. Izvedeli pa bomo tudi legendo o Janezu Nepomuku – njegov kip je najbolj obiskan in fotografiran med vsemi na Karlovem mostu – vzrok vam bo pa zaupal seveda naš vodnik/ca.
Sledil bo prosti čas za lastne sprehode in nakupe ali prvo češko pivce. Pozno popoldne namestitev v hotelu.
Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic (doplačilo) ali druženje v živahnem mestnem središču.
 2. DAN
Po zajtrku vam dopoldan ponujamo izlet do enega najlepših mest v Nemčiji – Dresdna (doplačilo). Najprej se bomo ustavili v kompleksu Zwinger, ki velja za eno najboljših baročnih stvaritev na svetu. Zgraditi jo je dal Avgust Močni – saški knez in poljski kralj. Sledi ogled ostalih mestnih znamenitosti severnih Benetk, kakor tudi imenujejo mesto. Lahko pa namesto obiska Dresdna preživite dan v Pragi in se odpravite raziskovati svoje najljubše kotičke pisane metropole. Seveda bomo obiskali tudi slavni Striezelmarkt, ki ga v Dresdnu poznajo že od daljnega leta 1434.
Ko se bodo prižgale lučke se bomo počasi odpravili nazaj prosti Pragi. Nočitev!
 3. DAN
Po zajtrku Vam ponujamo, da Prago spoznate še z druge perspektive. Vabimo Vas na 1 urno panoramsko vožnjo z ladjico po Vltavi (doplačilo). Med vožnjo se Vam bodo ponudile najboljše lokacije za fotografije Karlovega mostu in kraljevega gradu Hradčani. Nekaj prostega časa za sprehod po Pariški ulici do glavnega trga in morda porcijo legendarne praške šunke.
Opoldne vam ponujamo še ogled Praškega gradu Hradčani (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.
Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.