Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Ogled MIKLAVŽEVEGA sejma v TRSTU in obisk mogočnih gradov Miramare & Devin | Nepozaben 1-dnevni izlet z agencijo MM Turist

Ogled MIKLAVŽEVEGA sejma v TRSTU in obisk mogočnih gradov Miramare & Devin | Nepozaben 1-dnevni izlet z agencijo MM Turist

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


V Trstu se vsako leto v začetku decembra odvija tradicionalni Miklavžev sejem, ki so ga prvič priredili že leta 1933. Tam zaživijo vabljive stojnice z raznovrstnim blagom iz vse države. Med ogledom ene in druge bo moč slišati znane zimzelene melodije iz 50 ali 60 let prejšnjega stoletja, vseskozi pa vas bo spremljal tudi mamljiv vonj po sladkorni peni in sladkem ocvrtem pecivu.
Čeprav naj bi bil praznik svetega Miklavža namenjen otrokom, najde marsikateri obiskovalec sejma nekaj primernega tudi zase, saj so cene povečini precej ugodne, kar posebno v današnjih časih res ni zanemarljivo.
Ne zamudite enkratne priložnosti in se skupaj z otroki in agencijo MM Turist odpravite na Miklavžev sejem v Trst – 2. ali 3. december. 
PROGRAM: Slovenija - Trst - Slovenija
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 8. uri zjutraj. Vožnja v Italijo.
Najprej si bomo ogledali grad Miramare, ki ga je svoji ženi, princesi Charlotte zgradil nadvojvoda Maximilijan Habsburški. Stoji na pečini nad morjem in je spremenjen v zanimiv muzej. Sledil bo ogled Devinskega gradu, ki počiva na kraški vzpetini. Grad je že stoletja v lasti italijansko - nemške knežje družine in ima razburljivo preteklost, odlično lego in slikovite prostore. V popoldanskih urah se bomo odpravili v Trst, kjer bomo obiskali tradicionalni Miklavžev sejem. Sejem se nahaja na drevoredu ulice xx. Septembra, kjer se bohoti okoli 100 stojnic. Lahko bomo nakupili darila in poskusili raznovrstne slaščice in ostale italijanske dobrote. Sledil bo prosti čas za sprehod po praznično okrašenih ulicah.
V poznih popoldanskih/večernih urah bo sledil povratek proti domu.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.