Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Adventni izlet: Sarajevo in biseri Bosne že od 69,90 €

Adventni izlet: Sarajevo in biseri Bosne že od 69,90 €

91%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Obiščite Sarajevo in bisere Bosne. 2-dnevni organiziran izlet v Sarajevo, Jajce in Banja Luko z vključenim avtobusnim prevozom, nočitvijo z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3*, zunanjimi ogledi po programu in slovenskim...


1. DAN : LJUBLJANA – SARAJEVO
Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Zjutraj bomo prispeli v bosansko prestolnico. Sledijo ogledi Baščaršije, Begove džamije, sinagoge in drugih znamenitosti v strogem mestnem jedru. Na poti med čevapdžinicami in burekđinicami se bomo sprehodili mimo številnih kavarn saraya Morića Hana, Bezistana in naprej po Ferhadiji do večnega ognja. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta ali prve čevape pri Željotu ali v kateri izmed drugih znanih čevapdžinic.Z busom se bomo odpravili proti stolpnici Avaz, ki velja za najvišjo stavbo na Balkanu. Iz  37. nadstropja se odpre fantastična panorama na celotno mesto.
Namestitev v hotelu in nočitev.
2. DAN: SARAJEVO - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled tistega, česar se starejši spomnite iz TV Dnevnikov v 90-ih letih (doplačilo). Po aleji snajperistov in mimo letališča se bomo odpravili proti Ilidži. Ogledali si bomo slavni tunel, ki je bil celo medvojno obdobje edina povezava mesta z zaledjem. 
Iz Sarajeva se bomo odpravili proti naslednjemu biseru države. Ustavili se bomo v simpatičnem mestecu Jajce, ki je znano po slavnih slapovih in dejstvu, da je tam bil sprejet sklep o  ustanovitvi SFRJ. Kdor bo želel bo stopil do slapov za kakšno simpatično fotografijo (doplačilo), lahko pa prosti čas izkoristite za raziskovanje lepo ohranjenega mesta.
Pot bomo nadaljevali do Banja Luke. Najprej ogled mestnih znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Gosposko ulico, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluška nadškofija, stavba vlade Republike Srpske, Muzej sodobne umetnosti ipd... Prosti čas za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo.
Pozno popoldan odhod proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali malce po njej.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.