Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

FIRST MINUTE AKCIJA! 4-dnevni izlet v PREDBOŽIČNI KRAKOV + možnost obiska AUSCHWITZA z agencijo goHolidays | 7.-10.12. in 14.-17.12.2017, odhod iz Ljubljane, Celja ali Maribora

FIRST MINUTE AKCIJA! 4-dnevni izlet v PREDBOŽIČNI KRAKOV + možnost obiska AUSCHWITZA z agencijo goHolidays | 7.-10.12. in 14.-17.12.2017, odhod iz Ljubljane, Celja ali Maribora

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Številni svetovni portali uvrščajo predbožični sejem stare poljske prestolnice med najlepše v Evropi!
Svetovljanski utrip, bogato okrašen glavni trg, pisana ponudba na številnih stojnicah in dostopne cene so aduti, ki privlačijo mlado in staro. Omamni vonj klobasic, ki jih je nadvse cenil že Spielberg, Galicijsko kuhano vince, preste in cimet dajo ulicam tudi prazničen vonj!
PROGRAM
1. dan
Odhod ob 22.00. uri iz Ljubljane.
 2. dan
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki. Prosto za lastne oglede in nakupe. Nočitev.
 3. dan
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na Poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Dan bomo zaključiti v eni izmed tipičnih poljskih restavracij (doplačilo). Nočitev.
 4. dan
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost (lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.