Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

ŠTIRIDNEVNI VODENI OGLED ISTANBULA, Istanbul, Turčija - 289 EUR - 3x nočitev v dvoposteljni sobi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana

ŠTIRIDNEVNI VODENI OGLED ISTANBULA, Istanbul, Turčija - 289 EUR - 3x nočitev v dvoposteljni sobi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Pridite z nami v »Mesto vseh mest« v času praznikov.Spoznajte mesto iz 1001 noči kjer Orient živi naslikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultanskorazkošje šopiri v osmanskih palačah … Popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, kikrasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah  in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!


1. dan: LJUBLJANA–ISTANBULin TRG TAXIM:Polet letala v Istanbul ob 9.40 in poopravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhodz vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na mostGalata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modremošeje. Nočitev. 


2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZGODBE O SULEJMANU VELIČASTNEM: Po zajtrku ogled glavnih mestnihznamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časanajvečja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej),palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana,draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastnepodzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev. 


3. dan: ISTANBUL (GRAND BIZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU): Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave  Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje "prehod krav"! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in pogledali proti Evropi, kamor se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem ... Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.


4. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA:Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmbahče ob Bosporju - palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.