Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Nepozaben 6-dnevni izlet MAKEDONSKI BISERI IN OHRID z agencijo M&M Turist (22.-27. september 2017)

Nepozaben 6-dnevni izlet MAKEDONSKI BISERI IN OHRID z agencijo M&M Turist (22.-27. september 2017)

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Starodavno mestece Ohrid, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Tako njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest.
Na kratkem potovanju po Makedoniji boste spoznali delček te tisočletne kulture, nekatere starodavne običaje, pomešane z današnjo podobo, kar se staplja v čudovito celoto in seveda srečali ljudi, ki izžarevajo ljubeznivost, prijateljstvo in vroč makedonski temperament. 
PROGRAM POTOVANJA: Slovenija – Skopje – Ohrid – Slovenija
1. dan: Ljubljana – Beograd – Skopje
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 19. uri. Nočna vožnja prek Hrvaške, Beograda in Niša v Makedonijo.
2. dan: Skopje – Gostivar – Ohrid
Po prihodu v Skopje bomo spoznali lepote makedonske prestolnice. Ogledali si bomo mestno trdnjavo Kale, džamijo Mustafa paše, cerkev Sv. Spasa, stare turške terme, Daut Pašin hamam, ki je danes muzej. Prečkali bomo kamnit most čez reko Vardar in se sprehodili po stari mestni tržnici. Vožnja v Ohrid, kjer nas bo v hotelu pričakala dobrodošlica. Namestitev, večerja in nočitev.
3. dan: Ohrid – Sv. Naum – Ohrid
Po zajtrku se bomo sprehodili po sončnem mestu, muzeju na prostem z zanimivo in bogato kulturno dediščino, ki se je ohranila vse od prazgodovine. Tu sta Sv. Kliment in Sv. Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo. Ogledali si bomo cerkev Sv. Sofije, samostan Perivleptin, galerijo ikon, cerkev sv. Jovana Kanea in Klimentovo univerzo ter se povzpeli do Samuelove trdnjave, od koder je navdušujoč razgled na jezero. Popoldne se bomo sprehodili ob Ohridskem jezeru in se odpeljali do Sv. Nauma, kjer si bomo ogledali starodavni samostan z dragocenim ikonostasom. Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: Ohrid – Bitola/Herakleja – Kruševo – Ohrid
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode in počitek ob ohridskem jezeru. Po želji pa se boste lahko odločili za fakultativni izlet v Bitolo, ki je drugo največje mesto in kjer si bomo ogledali izkopanine in čudovite mozaike antične Herakleje. Po sprehodu po starem mestnem središču, se bomo odpeljali v najvišje ležeče mesto, ki leži nad 1300 metrov, Kruševo. To slikovito mestece je pravi arhitekturni muzej, kjer se prepletata stara in moderna arhitektura. V mestu je prebival prezgodaj preminuli pevec, Toše Proeski. Ogled njegove spominske hiše. Vrnitev v Ohrid, večerja in nočitev.
5. dan: Ohrid – Sv. Jovan Bigorski - Srbija – Slovenija
Po zajtrku bomo se bomo mimo Debra pripeljali do najpomembnejšega in mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega. Po ogledu vožnja mimo Skopja v Srbijo in dalje proti Sloveniji.
6. DAN: Srbija – Slovenija
Prihod v Slovenijo je predviden v jutranjih urah.
Obiščite "Balkansko lepotico"!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.