Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Odlični 2-dnevni organizirani izlet v ZLATO PRAGO z agencijo goHolidays! 27.-28.4.2017 (odhod zagotovljen) - odhodi iz LJUBLJANE, CELJA in MARIBORA

Odlični 2-dnevni organizirani izlet v ZLATO PRAGO z agencijo goHolidays! 27.-28.4.2017 (odhod zagotovljen) - odhodi iz LJUBLJANE, CELJA in MARIBORA

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličice starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta.
Bogato in raznovrstno nočno življenje ter svetovljanski utrip zadovoljijo še tako zahtevne goste vseh generacij!
PROGRAM - Zlata Praga
Prvi dan
Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Staro mesto se konec oktobra pripravlja na praznovanje noči čarovnic, ki je vsako leto posebej veselo, zaradi obilice obiskovalcev iz angleško – govorečih dežel. Navduši tudi poulična kulinarika - brez prave praške krače ali klobasic pač v Zlati Pragi ne gre že od časov dobrega vojaka Švejka. Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prislunili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Popoldne/zvečer namestitev v hotelu. Nočitev.
 
Drugi dan
Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Če bo vreme dopuščalo bomo pokukali tudi na Plečnikov vrt in Kraljevske vrtove. Popoldne bomo Prago zapustili se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali malce po njej.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.