Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU, Ohrid, Makedonija - 369 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU, Ohrid, Makedonija - 369 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mesteceOHRID, nekdanja prestolnica velikegaSamuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kottisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Takonjegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimicerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo,skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskihmest. 


1. DAN: LJUBLJANA – NEUM: Odhodiz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale termimo Splita v Neum. Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju innočitev. 


2. DAN: NEUM – BUDVA - DRAČ: Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro do Budve. Kratek postanek zaogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanje vožnje mimo Sv. Štefana vAlbanijo, in dalje mimo Skadra v staro  prestolnico Kruje, ki leži vvznožju visokega gorovja Sar-Saltiku. Sledil bo prevoz v obmorsko letoviščeDrač, večerja in nočitev v hotelu.


3. DAN: DRAČ - TIRANA - OHRID: Pozajtrku vožnja v prestolnico Tirano, ki leži med rekama Erzen in Išmi. Ogledznemenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov,nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu vožnja mimo Elbasana v Makedonijodo Ohridskega jezera. Večerja in nočitev v hotelu.


4. DAN: OHRID: Pozajtrku prosto za kopanje in počitek; po želji in za doplačilo izlet v Strugoin do samostana Sv. Jovana Bigorskega. 


5. DAN: OHRID - SV. NAUM: Po zajtrku sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva,okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočnoSamuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico.Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnegasamostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici.Večerja in nočitev v hotelu. 


6. DAN: OHRID: Pozajtrku prosto za kopanje in počitek; po želji in za doplačilo izlet zavtobusom na planino Galičico (1568 m), od koder je čudovit razgled na Ohridskoin Prespansko jezero. Kratek postanek v Oteševem, nato pa vožnja v Bitolo, kersi bomo ogledali čudovite mozaike antične Herakleje in se sprehodili po starembazarju. Popoldne vrnitev v hotel, večerja in nočitev.


7. DAN: OHRID: Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Večerja in nočitevv hotelu. 


8. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD: Pozajtrku vožnja mimo Tetova v Skopje in ogled mestnih znamenitosti: staregakamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkve Sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije insprehod po slikoviti stari čaršiji. Popoldne vožnja na sever, mimo Leskovca inNiša v Beograd. Po želji večerja v Skadarliji. Nočitev. 


9. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA: Pozajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavnocerkvijo na Balkanu, cerkev Sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišocvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez- Mihajlovi ulici.Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznihvečernih urah.  


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.