Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

RAFTING NA TARI IN SAFARI, Foča, Bosna in Hercegovina - 149 EUR - Avtobusni prevoz za 1 osebo, 2x nočitev v bungalovih v kampu ob Tari za 1 osebo

RAFTING NA TARI IN SAFARI, Foča, Bosna in Hercegovina - 149 EUR - Avtobusni prevoz za 1 osebo, 2x nočitev v bungalovih v kampu ob Tari za 1 osebo

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Tara – »solza Evrope«, najlepša in najbolj razburljiva reka Evrope. Na svoji 145 km dolgi poti jeustvarila skoraj 100 kmdolg kanjon z globino 1300 metrov. Kanjon Tareje po globini drugi na svetu (takoj za Grand Canyonom na reki Coloradov ZDA), a je po lepoti nedvomno prvi! Zaradi kristalno čiste vode (pitna na celinjeni poti), izredno bogategaštevila rastlinskih in živalskih vrst jeTara na listi Unescove kulturne dediščine.


1.dan: LJUBLJANA – SARAJEVO – FOČA – RAFTING CENTER:Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah.. Vožnjamimo Zagreba,Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Poprihodu v mesto na bregovih reke Miljacke nekaj prostega časa na slikovitiBaščarašiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicamiin rokodelskimi delavnicami. Nadaljevanje potovanja in proti večeru prihod vrafting center. Nastanitev v bungalovih in prosto do »gurmanske« večerje z domačimispecialitetami na terasi restavracije ob reki. Nočitev.


2.dan: ADRENALIN! RAFTING NA TARI: Dan boste začeli z odličnim domačim zajtrkom. Domači pršut,vroči uštipci s kajmakom, pogače izpod peke so samo nekatere od jedi, ki si jihboste privoščili pred adrenalinskim nadaljevanjem. Po zajtrku boste s pomočjoprofesionalnih vodnikov izbrali opremo za rafting: obvezne varnostne jopiče,čelade, neoprenske obleke in obutev, anorake,…Prevoz s terenskimi vozili v Črno Goro, do začetne točke raftinga vBrštanovici, kjer se boste najprej spoznali s tehnikami veslanja, obnašanjem včolnu in z vsemi podrobnostmi, ki jih je potrebno poznati pred spustom. NATO PASPUST! V nekaj urah boste veslalipo  najatraktivnejših  delih reke Tare in njenega kanjona, mimoslapov in divjih pritokov. Vmes postanki za kopanje in fotografiranje. Napoti bomo veslali čez Brštenovački buk,čez najdaljši buk Tari - buk Borovi,  bukVarda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab… nato pridemo doManitih vrela! Še eden od draguljev v kanjonu - slapovi, ki se spuščajo v Taroz višine 20m. Takoj za Manitnim vrelima pridemo na Uzlup, na mesto kjer jebil nekoč jez, kjer so se zaustavljala debla in od tu so jih odpremljali naprejpo reki vse do Foće. Danes se so vidni le še ostanki jezu, ki je bil porušen vveliki poplavi. Po Uzlupu nas pričakujejo Šipčanički bukovi, šipčanički potokin slap in le še nekaj bukov nas loči dosrečanja Tare z reko Pivo -  in dorojstva Drine. Adrenalin nas čaka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovimapod mlinom, Krsmanovom kamenu. Po srečanju s Pivo  bomo po Drini veslali še par kilometrov donašega kampa in po cca 3,5 urah in pribl. 25 kmadrenalina in narave prispeli v rafting center. Tu vas bodo že čakali toplituši in pripravljeno kosilo. Kuharji se bodo spet izkazali z domačimispecialitetami, ob katerih si boste obliznili prste: vroča telečja čorba, jagnjetinain zelenjava izpod peke, solate in domače pite izpod peke, še vroči kruh in šekaj. Po kosilu prosto za počitek, sprehode ali rekreacijo. V centru so lepourejeni tereni za mali nogomet in odbojko in sprehajalna steza ob reki. Večerjav stilu: postrv na žaru, pečen krompir, kajmak, kačamak, sirnica zeljanica inburek izpod peke, kislo mleko, mnjam!  Povečerji pa nepozabno druženje ob ognju in pesmi. Nočitev.


3.dan: RAFTING CENTER  ( JEEP SAFARI) –LJUBLJANA:Še en odličen zajtrk in prosto do kosila.Lahko se odločite za ponovitev raftinga ali pa za udeležbo na jeep safariju z obiskomnarodnega parka Sutjeska: z Dragoš sedla je lep razgled na še edini evropski pragozd  Perućica in na 80 m visok slap Skakavac;dvignili se bomo visoko pod Maglič –navišji vrh BIH, na planino Prijevor inuživali ob pogledu na veličastno Zelen goro. Kosilo ob reki Sutjeski bonekaj posebnega: poskusili boste različne specialitete, značilne za to področjein pripravljene na licu mesta iz svežih sestavin iz okolice kanjona reke Tare.Postanek pri spomeniku na Tjentištu inpri največjem bazenu na prostem naBalkanu, kjer se boste lahko po želji tudi osvežili. V poznih popoldanskihurah odhod proti domu, kamor je predviden prihod v zgodnjih urah naslednjegadne. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.