Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Organizirani 2-dnevni izlet - UNESCOVA MESTA in GRADOVI JUŽNE ČEŠKE z agencijo goHolidays

Organizirani 2-dnevni izlet - UNESCOVA MESTA in GRADOVI JUŽNE ČEŠKE z agencijo goHolidays

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Preživite vikend v slikoviti deželi v naši bližini, katerih lepote v naši domovini še niso tako znane. Okusite pravo češko pivo, nedotaknjeno dolino reke Vltave, pisane uličice starodavnih mestec in se čudite elegantno urejenim gradovom nekdaj evropsko pomembnih rodbin. Nočitev v skoraj novem in luksuznem hotelu 4* v centru južno-češke prestolnice.
PROGRAM
Prvi dan
Odhod avtobusa iz parkirišča Dolgi most na obračališču javnega mestnega prevoza v Ljubljani ob 4.00. Vstop potnikov v Celju in Mariboru ter nadaljevanje vožnje mimo Šentilja, Linza do meje s Češko republiko, kamor bomo prispeli dopoldne. Najprej se 
bomo podali v ozko in slikovito dolino zgornjega toka reke Vltave. Mimo pomembnega gradu Rožmberk, kjer se bomo ustavili za spominsko fotografijo, nato se bomo odpravili proti morda najlepše ohranjenemu srednjeveškemu mestu na Češkem Krumlovu. Zraslo je na okljuku reke Vltave in v stari del mesta lahko vstopite samo po enem izmed mostov. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah med palačami s pisanimi fasadami. Mesto navdušuje z odlično kulinarično ponudbo, številnimi muzeji in panoramskimi razgledi. Nad njim se dviga drugi največji grad na Češkem na katerem so nekoč gospodovali grofje Rožmberški in njihovi nasledniki Schwarzenbergi. Čas za samostojne sprehode ali kosilo. Pot bomo nadaljevali proti deželni prestolnici Češkim Budejovicam. Popoldne se bomo odpravili proti pivovarni Budvar, ki velja za eno izmed dveh svetovno znanih na Češkem (DOPLAČILO). Spoznali bomo nekatere skrivnosti proizvodnje piva in njihov izdelek tudi preizkusili. Namestitev v hotelu.
Zvečer se bomo sprehodili po starem delu in na trgu Otokarja II videli pravljično fasado renesančne mestne hiše, čudovito baročno Samsonovo fontano in ostanek mestne trdnjave Črni stolp. Zvečer se lahko z nami odpravite na pravo češko večerjo z 
vrčkom piva v eni izmed mestnih pivnic.
Drugi dan
Po zajtrku se boste odpravili proti mestecu Hluboka, kjer stoji najbolj romantični grad na Češkem. Navdušila vas bo že pravljična zunanjost in eleganten vrt in park pred gradom. Med sprehodom po bogato opremljeni notranjosti boste za kakšno uro podoživeli življenje v obdobju grofov, princes in spletičen. Prava paša za oči je slavnostna dvorana in jutranji salon (doplačilo). Pot boste nadaljevali do še enega starodavnega mesteca Telča. Mesto je znano predvsem po odlično ohranjenem srednjeveškem glavnem trgu, ki je obdan z ribniki. Navdušijo številne lepo ohranjene renesančne palače s pisanimi fasadami. Zanimiva je bogata mestna zgodovina. Trg s fontanami, slikovit dvorec in stražni stolpi ponujajo številne možnosti za čudovite spominske fotografije. Bogata gostinska ponudba pa bo nudila možnost za poslednji vrček piva ali kakšno češko specialiteto. Počasi boste zapustili Južno Češko in se mimo Dunaja in Gradca vrnili proti Sloveniji.
Pripravite kovček in se odpravite na "odkrivanje" Češke! Češko boste imeli priložnost doživeti v vsej svoji lepoti! Za popolno potovanje bodo poskrbeli v turistični agenciji goHolidays!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.