Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Odlični 1-dnevni IZLET v PREKMURJE (1.4.2017) z ogledom in prikazom v mlinu na Muri + vstopnina in voden ogled v Tropskem vrtu Ocean Orchids + ogled razstave pirhov + obisk in prikaz pri lončarju + obisk, prikaz in pokušina v oljarni +...

Odlični 1-dnevni IZLET v PREKMURJE (1.4.2017) z ogledom in prikazom v mlinu na Muri + vstopnina in voden ogled v Tropskem vrtu Ocean Orchids + ogled razstave pirhov + obisk in prikaz pri lončarju + obisk, prikaz in pokušina v oljarni +...

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Morda je Prekmurje res najbolj oddaljena slovenska pokrajina, ki je bila nekoč znana predvsem po štorkljah. Danes se ponaša s številnimi novodobnimi pridobitvami, med katerimi je zagotovo najbolj znan Tropski vrt Ocean Orhids, kjer s pomočjo termalne energije gojijo sredi prekmurske ravnice tisoče orhidej in drugih tropskih rastlin – med drugim so že izvedli prvo prekmursko trgatev banan in papaje. Poleg osupljivih orhidej pa se v Prekmurju ponašajo z ohranjenim znanjem starih mam, ki se kaže v različnih opravilih in obrteh. Obiskali bomo ljudske umetnice vešče starodavne tehnike okraševanja velikonočnih remenk, kakor v teh krajih imenujejo pirhe in še najstarejši delujoči mlin na Muri.
PROGRAM
V jutranjih urah se bomo iz različnih koncev Slovenije podali na pot proti Prekmurju. Najprej se bomo ustavili pri enem izmed mlinarjev, kjer nam bodo razložili vse kar nas bo zanimalo o mletju žita s pomočjo rečne energije ter o različnih vrstah moke, zdrobov in mlinarski tradiciji ob reki Muri. Sledil bo obisk oljarne. Z bučnim oljem se regija ponaša že več kot stoletje. Kako se dišeči izdelek izdela in za kaj je koristen bomo izvedeli med ogledom, seveda pa bo možno tudi nakupovati. Naš naslednji cilj bo Tropski vrt, ki si ga bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika/vodnice, ki nam bo predstavil najzanimivejše rastline – od številnih vrst orhidej, vanilije, banan, mimoze... Priložnost za nakupe orhidej.
V eni izmed vasic nam bodo domačinke prikazale tehniko krašenja remenk – pirhov s praskanjem in druge starodavne tehnike krašenja, ki so se v obmejnih vaseh še ohranile. Domačinke bomo lahko opazovali pri delu in si ogledali slikovito razstavo. Naše malce drugačno spoznavanja Prekmurja bomo nadaljevali še pri Plečnikovi mojstrovini Beli golobici, kakor domačini imenujejo farno cerkev. Pri enem izmed zadnjih lončarjev v pokrajini ob Muri se bomo na lastne oči prepričali kako iz kepe gline s pomočjo lončarskega vretena in lončarjevih rok nastane okrasni ali uporabni izdelek. Morda bo kdo izmed nas v sebi odkril žilico za oblikovanje. Zaključek v eni izmed turističnih kmetij ali gostišč, kjer bomo pokusili pravo prekmursko malico – bograč in lokalno sladico.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.