Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Nepozabni vikend v SARAJEVU - dvodnevni izlet v živahno mesto z agencijo MM Turist - odhod iz LJ, NM, CE in MB

Nepozabni vikend v SARAJEVU - dvodnevni izlet v živahno mesto z agencijo MM Turist - odhod iz LJ, NM, CE in MB

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Vabimo vas, na zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, v živahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami, pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili v mestnem vrvežu...
1.DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz navedenih vstopnih mest. Vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda ter Zenice do Sarajeva, bosanske prestolnice z bogato in burno zgodovino. Po prihodu v Sarajevo, se bomo sprehodili po mestu in si ogledali Gazi Husrev begovo džamijo iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, ki je bila nekoč mestna hiša, grajena v predromanskem slogu, tipično muslimansko mestno hišo Svrzina kuća ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Popoldan se bomo sprehodili po stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči, čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici. Zvečer po želji tradicionalna večerja v tipični mestni restavraciji (doplačilo) ob glasbi. Prenočevanje v hotelu. 
2.DAN: SARAJEVO – SLOVENIJA
Zajtrk. Možnost ogleda podzemnega Tunela pod letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Dopoldne bo čas za sprehod po Sarajevu in za zadnje oglede in nakupe ter okrepčilo na sarajevski tržnici. V popoldanskih urah povratek z avtobusom proti Sloveniji, kamor je prihod v poznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.