Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Spil je 3,8 litra vode vsak dan, kaj se je zgodilo?

2. februar 2017, Dejan, Novice

Pomislite, kaj potrebujete za preživetje? Hrano, vodo, zrak, morda Facebook? No, mi se bomo tokrat osredotočili le na vodo.



Spil je 3,8 litra vode vsak dan, kaj se je zgodilo?

Pomislite, kaj potrebujete za preživetje? Hrano, vodo, zrak,  morda Facebook? No, mi se bomo tokrat osredotočili le na vodo.

Voda je bistvenega pomena za vsa živa bitja. Pri nekaterih organizmih voda predstavlja celo 90% njihove telesne teže. Telo odraslega človeka je 60% iz vode.

Objavljamo rezultate »Galon izziva« (galon=3,8l). Gre namreč za to, da je izzivalec vsak dan popil galon (3,8 l) vode. Rezultati so resnično osupljivi.

»Ko sem se odločil spiti galono vode na dan, vsak dan, en mesec sem pričakoval rezultate kot je boljši videz kože, več energije ipd. Je pa to tudi pot, ki je veliko zahtevnejša, kot si lahko zamislite. Res se je potrebno potruditi spiti galono vode na dan. Vendar mi je uspelo, ne samo zato, ker me je moje podjetje plačalo, da to storim, ampak tudi zato, ker sem želel, da se iz tega nekaj naučim. Dovoli mi, da delim svoje novo pridobljeno vodno znanje s tabo, dragi, verjetno dehidrirani, bralec.«

  1. 1.dan: Pa začnimo!


Običajno ne uživam tekočine v količini galon-a (razen npr. piva J ), zato nisem imel pojma koliko kozarcev vode je to. Ni enostavno prepričati telo in duha, da potrebuje toliko vode.

  1. 5.dan : Urinirati moram vsakih 20 minut.


Rad pijem vodo, resnično. Vendar običajno ljudje ne spijemo galona vode na dan. Opazil sem, da pojem manj in vsakih 20 minut moram odvajati vodo. Sodelavci posumijo, da imam težave z drogo, ker sem toliko na stranišču.

  1. 10.dan: Moj izgled je postal…privlačnejši?


Nekaj se dogaja. Običajno rabim zjutraj kavo »ASAP« (as soon as possible – v najkrajšem možnem času), vendar sedaj te potrebe ne čutim, saj se  zbujam svež in z več energije kot običajno. Mogoče je samo placebo učinek, vendar imam občutek, da so moji lasje bolj sijoči. Je pa prav nerodno nositi ta galon vode s seboj kamorkoli grem…no če ne drugega bom pa vsaj okrepil roke. J

  1. 15.dan: Postajam energijska bomba.


Precej več energije imam in redko spijem še kakšno kavo, medtem ko sem običajno spil 2 – 3 skodelice na dan. Spanec je kvalitetnejši in tudi vročino precej lažje prenašam kot pred izzivom. V kolikor ne pijem vode, sem strašansko žejen. Očitno se je telo že navadilo na tako velike količine vode.

  1. 20.dan: Ljudje pravijo, da izgledam bolj srečen.


Težko rečem, morda sem res.

 

  1. 25.dan: Postajam boljša oseba.


Še vedno veliko uriniram, vendar je urin popolnoma bister. Imam več energije in tudi moje dekle je opazilo pozitivno spremembo na koži. Vprašam mojega nadrejenega v službi, če je opazil razliko na moji učinkovitosti, vendar mi odgovori: »Niti ne.«, kar v resnici pomeni: »Mogoče«.

 

  1. 30.dan: Svoboden


Še vedno pogosto uriniram in sem izredno žejen, če ne pijem. Spiti galon vode na dan je morda pretiravanje, vendar sem ugotovil, da sem absolutno premalo pil pred izzivom. Tega izziva ne bi priporočal vsakemu, saj se zna zgoditi, da bi imeli težave z želodcem. Družina pa bi posumila, da imate težave z drogo. To je moje laično mnenje, vendar se mi zdi zelo nerelevantno postavljati priporočene vrednosti zaužite količine tekočine dan, saj so potrebe odvisne v veliki meri od tega, kakšno delo posameznik opravlja. Razlika je ali gre za pisca člankov ali nekoga, ki dela fizična dela. Seveda pa je količina vode, ki jo dnevno potrebujemo odvisna tudi od naše mase.

 

 Nasvet: Pijte več vode in počutili se boste mnogo bolje!

Vir: http://simplecapacity.com/2016/08/drank-gallon-water-day-30-days-happened-shocking/ 

 

Ostale zanimivosti:


Kava proti pravemu čaju 

Ali veste, kateri so najpogostejši vzroki za stres?       

21 hotelov, ki si jih želite obiskati v vašem življenju

15 neverjetnih krajev, ki bi jih lahko obiskali v vašem življenju

22 neverjetnih krajev, za katere ne boste verjeli, da obstajajo!


Avtor: Dejan



Več: Vse novice


Komentarji

Vam je všeč? Se strinjate? Bi radi kaj pripomnili? Napišite svoje mnenje v komentarje!



Morda vas zanima tudi...