Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

CIPER - POTOVANJE Z VODIČEM, Lefkosa, Ciper - 389 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v odličnem hotelu za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Ciper (Ercan) - Ljubljana s taksami za 1 osebo

CIPER - POTOVANJE Z VODIČEM, Lefkosa, Ciper - 389 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v odličnem hotelu za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Ciper (Ercan) - Ljubljana s taksami za 1 osebo

93%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Ciper je več kot samo počitniški resort. To je otok prijaznih ljudi, otok z bogato zgodovino, privlačno kulturo, življenjskim slogom, edinstveno sredozemsko pokrajino. Je to morda vaša sanjska destinacija za popoln oddih?


1. dan: Nikozija - Kirenija: Prihod na letališče Ercan v Nikoziji, kjer Vas bo pričakal naš spremljevalec. Transfer do našega hotela na področju Kirenije ali Famaguste. Vaš spremljevalec Vas bo v hotelu ponovno pozdravil s pijačo dobrodošlice. 


2. dan: Kirenija – GRATIS izlet za Vas! Izlet Vas bo popeljal v veličastni srednjeveški planinski dvorec Sv. Hilarion, katerega mora vsak obiskovalec severnega Cipra enostavno videti. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki se ga uvršča med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Kot je znano so bili prvi menihi, ki so se tukaj nastanili Avguštinci. Ti menihi so morali leta 1187 pobegniti iz Jeruzalema, ki ga je takrat osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče. S te zanimive stavbe se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi se nahaja tudi muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin skupaj s tovorom, ki so ga prevažali. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja.


3. dan: Fakultativno - polotok Karpas s kosilom: Danes se lahko udeležite izleta na polotok Karpas (za doplačilo). Po poti si bomo najprej ogledali dvorec Kantara. Na nadmorski višini 630 m, na vzhodnem delu gore Besparmak, se nahajajo ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja. S te trdnjave se odpira nepozaben in edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovito nanizane zelene planinske vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino, ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, na katerem boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan Sv. Andrija.


4. dan: Famagusta – GRATIS izlet za Vas! Izlet nas bo popeljal v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, takoj severno od „zelene linije“. Pred tem sledi ogled samostana Barnabe, v katerem pravoslavni prebivalci Cipra častijo svojega svetnika Barnabo, ki je skupaj s Pavlom okoli 50 pr. n.št. oznanil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem, medtem, ko se je novejši del mesta razširil tudi zunaj teh zidov. Ogledali si bomo slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikole. Na našem izletu bomo obiskali brezcarinsko območje z tradicionalnimi orientalskimi preprogami.


5. dan: Fakultativno: Pafos – Troodos (južni Ciper) s kosilom: Na našem izletu bomo obiskali južni Ciper. Vožnja proti Nikoziji skozi zeleno linijo na južno stran Cipra in nadaljnja vožnja proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljevske grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V popoldanskem času povratek do hotela in nočitev. Vključeno je kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami.


6. dan: Nikozija – GRATIS izlet za Vas! Obiskali bomo Nikozijo, glavno mesto Cipra. Od leta 1974 je Nikozija z mejo razdeljena na tursko-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Sprehod do beneških branikov. Ogledali si bomo beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Na koncu peš cone pridemo do stavbe, ki izgleda kot cerkev in ima dva turška minareta, a je pravzaprav mošeja Selimija. Ta stavba je bila zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala Sv. Sofije, ampak so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja. Prav tako boste imeli možnost in čas za nakup nakita in izdelkov iz zlata.


7. dan: Salamis - GRATIS izlet za Vas! Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet. Ogledali si bomo Salamis - antično mesto. V osrčju Rimskega mesta si bomo ogledali gimnazijo, kopeli in teater, ki so delno obnovljeni. Na 8 kilometerski poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe. Mesto je obdano z lepo plažo. Po večerji se nam lahko pridružite na »ciprskem večeru« (doplačilo). Uživali bomo v tradicionalni ciprski glasbi in plesu. Postregli nas bodo z lokalno alkoholno in brezalkoholno pijačo.


8. dan: Povratek domov: Prevoz do letališča in polet proti domu.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.