Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA, Budimpešta, Madžarska - 59,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, Pristojbine in cestnine za 1 osebo

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA, Budimpešta, Madžarska - 59,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, Pristojbine in cestnine za 1 osebo

87%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Budimpešta je ena izmed evropskih prestolnic, ki ležijo obprelepi modri Donavi. Mesto ne skriva svoje zgodovine... Ribiška trdnjava, Citadela,sinagoga, opera, parlament, bazilika Sv. Štefana ... Privoščite si kavo naobrežju modre Donave!


1.DAN: SLOVENIJA – BUDIMPEŠTA: Odhod avtobusa z vstopnih mest v Sloveniji. Vožnja z avtobusom naMadžarsko, ob južni obali Blatnega jezera, do Budimpešte. Po prihodu vmadžarsko prestolnico najprej krožni ogled mesta ter vzpon na Gerhardov hrib,ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, kije eden od pomembnih simbolov mesta, poleg pa je trdnjava iz 19. stol.imenovana Citadela, od koder je čudovit pogled na mesto. Po kratkem počitkunadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti v Pešti, ki se ponaša s številnimimogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči ingledališči; med drugim si bomo ogledali Trg herojev z osrednjim, 36 metrovvisokim stebrom, na katerem stoji kip angela Gabrijela, nato Državno opero, kisodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter bazilikosv. Stefana. Prosto za sprehod po  prazničnem mestnem središču, posebno lepo jeokrašen trg Vorosmarty, kje bostelahko občudovali adventni koledar, na ulici Vaci pa kupili božična darilca, si privoščili slastne klobasice in sepogreli z grogom ter se posladkali z odličnimi madžarskimi slaščicami. Namestitevv hotel. Zvečer po želji in za doplačilo možnost večerje v tipični madžarskičardi ob folklornem programu. Nočitev. 


2. DAN: BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA: Po zajtrku bomo naš oglednadaljevali v zgodovinskem Budimu, na Grajskem hribu. Tu stoji neorenesančnagrajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v neogotskem pravljičnem slogu ssedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo šeMatjaževo cerkev in se sprehodili po privlačnem grajskem okrožju, s slikovitimimestnimi hišami, zgrajenimi po načrtih iz 18. stol. na srednjeveških temeljih.Po želji ogled mesta s panoramske ladje, ki bo plula pod številnimi čudovitimidonavskimi mostovi. Slovo od Budimpešte in vožnja proti Blatnemu jezeru.Ustavili se bomo v vasici Tihany obseverni obali jezera na polotoku Tihany, ki je zaradi znamenitosti inpokrajinske lepote tudi zaščiteno področje. Pozno popoldan vrnitev proti domu,kamor je predviden prihod v večernih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.