Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ, Bratislava, Slovaška - 69 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, Pristojbine in cestnine za 1 osebo

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ, Bratislava, Slovaška - 69 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, Pristojbine in cestnine za 1 osebo

87%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vabimo vas na obisk prestolnic »Na lepi modriDonavi«, ki sta prav čarobno okrašeni, osvetljeni in »dišeči« v predbožičnemčasu. Dunaj, mesto s pestro zgodovino, mesto, kjer je na vsakem koraku čutitisijaja cesarstva in kulturno ozračje. Ter prijetna Bratislava, ki je posebnovabljiva v predbožičnem času.


1.DAN: SLOVENIJA – BRATISLAVA: Odhodavtobusa iz Ljubljane. Vožnja mimo Celja in Maribora v Avstrijo, nato poavtocesti mimo Dunaja proti Slovaški. Po prihodu v slovaško prestolnico  bo sledil ogled glavnega trga z ostankisrednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obiskali bomo spomenik padlih v 2. sv.vojni Slavin, si ogledali Michalov stolp in se sprehodili po Michalski inVenturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavniskladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov, videli bomotudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetnaknjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gostBeethoven. Ogledali si bomo tudi zgradbo Redute, kjer je stal kronski grič,Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrskekralje in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki se skriva za dvojnimsrednjeveškim obzidjem. Po ogledih prosto za sprehode po božično okrašenem  mestnem središču, kjer si boste na slikovitihstojnicah lahko privoščili topel napitek, se posladkali z lokalnimi dobrotamiin kupili darilca. Namestitev in nočitev v hotelu. 


2. DAN: BRATISLAVA - DUNAJ - SLOVENIJA: Po zajtrku se bomo po želji podali na sotočje Donave in Morave, kjer je na vrhuskale nekoč stal ponosni grad Devin,ki je veljal za neosvojljivega. Slišali bomo zgodbo o Deviškem stolpu, siogledali ostanke predslovanske bazilike in uživali v panoramskem razgledu.Vožnja na Dunaj, sledi ogled mestnega središča, sprehod po nekdanjem cesarskemdvorcu Hofburgu ter dalje do znamenite stolnice sv. Štefana, Mestne hiše,Parlamenta... Ker je Dunaj najbolj dišeč prav v predbožičnem času si bostezagotovo privoščili punč in vročo čokolado, se sprehodili po prazničnookrašenem mestu, lahko kupili darilce na praznično okrašenih stojnicah ali pasi v eni  od dunajskih kavarn privoščili znamenito Sacherjevo tortico. Kratekpostanek pri veličastni letni rezidenci Habsburžanov,  Schönbrunnu, kjerje vsakoletni tradicionalni manjši božični sejem. Pozno popoldan vrnitev protidomu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.