Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« kjer orient živi na slikovitih tržnicah - ORGANIZIRANI ISTANBUL s Turistično agencijo Jazon-6

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« kjer orient živi na slikovitih tržnicah - ORGANIZIRANI ISTANBUL s Turistično agencijo Jazon-6

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Pridite z nami v »Mesto vseh mest«kjer orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Spoznajte Istanbul na naš način: skupaj bomo potovali skozi čas in skupaj uživali ob kulinaričnih dobrotah pri prijaznih domačinih. Hoşgeldiniz!
Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po okrašenih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!
PROGRAM
1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL IN TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev. 
2. dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU) IN GRAND BAZAR 
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Po križarjenju pa se bomo sprehodili po zanimivih trgovskih ulicah na znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev. Zvečer predlagamo obisk lokala s folklornim programom, trebušnimi plesalkami in odlično večerjo.
3. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZOGDBE O SULEJMANU VELILČASTNEM 
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti, nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev. 
4. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA
Zajtrk, prevoz na letališče in polet v Ljubljano.
Idealna priložnost za vse tiste, ki hrepenite po spremembi - potovanju!
 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.