Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Obiščite skrivnostno deželo grofa DRAKULE Transilvanijo z goHolidays

Obiščite skrivnostno deželo grofa DRAKULE Transilvanijo z goHolidays

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Odpravite se na 4-dnevno raziskovanje rojstnega kraja "slavnega vampirja" zmajevega viteškega reda (VLAD III. TEPES), bolj znanega kot GROF DRAKULA!  
PROGRAM
1. dan
Odhod v poznih popoldanskih oziroma večernih urah iz Slovenije. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti vzhodi do romunske meje.
2. dan
V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sigishoara. Mesto je od leta 1999 na svetovni listi Unecsa. Svetovno znano pa je kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi, mestna vrata nas pripeljejo v daljno preteklost 14 stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Seveda se bomo ustavili tudi pri rojstni hiši krvoločnega grofa. Nadaljujemo proti mestu Sibiu, ki je eno najbolj multukulturnih mest etnično nekoč še bolj pestre Transilvanije. Sibiu imenujejo tudi perla Transilvanije. Nemška različica imena mesta je Hermanstadt in ravno priseljenci iz nemških dežel so skozi zgodovino temu elegantnemu mestu s številnimi palačami, trgi in pisanim kulturnim utripom dali poseben pečat. Sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti. Namestitev v hotelu in nočitev.
3. dan
Dopldne se bomo odpravili v Brasov, še eno slikovitih mest Transilvanije. Mesto se ponaša s slavno gotsko – Črno cerkvijo, eleganten glavni trg, različne pravoslavne cerkve… Popoldne nadaljujemo pot po sledovih Drakule in se zapeljemo do gradu Bran (doplačilo), ki ga imenujemo tudi grad Drakule. Ogled gradu, kjer se začuti duh grofa Drakule. Za časa svojega življenja se je Drakula uspešno boril proti Turkom in njegov sloves se je hitro razširil po Evropi. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Po ogledu vožnja mimo Brasova nazaj proti Sibiu do hotela. Nočitev.
4. dan
Po zajtrku se vožnja nadaljuje proti mestecu Hunedoari na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin – pri nas bolj znan kot Kraj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ježi bil nekaj časa zaprt grof Drakula(vstopnina doplačilo). Graščina je en najlepših gotskih objektov v Evropi. Potovanje se nadaljuje proti Madžarski. Vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah ali zgodnjih jutranjih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.