Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Preventivni (neinvaziven, neboleč in diskreten) PREGLED PROSTATE - V Sloveniji za RAKOM PROSTATE vsako leto zboli do 1.000 moških - odkrijte vse spremembe pravočasno v Zavodu Zdravje v Ljubljani

Preventivni (neinvaziven, neboleč in diskreten) PREGLED PROSTATE - V Sloveniji za RAKOM PROSTATE vsako leto zboli do 1.000 moških - odkrijte vse spremembe pravočasno v Zavodu Zdravje v Ljubljani

50%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>PREVENTIVNI neinvazivni, neboleč in diskreten pregled prostate. NE ČAKAJTE, in se prijavite na testiranje ZDAJ!
V zgodnjem stadiju odkriti rak prostate omogoča petletno preživetje kar 80 odstotkom moških! Zato se vsem moškim po 45. letu enkrat na leto priporoča preventivni pregled prostate, tudi če z mokrenjem nimajo nobenih težav!
Rak prostate velja za drugi najpogostejši rak pri moških. Po 40. letu ima težave s povečano prostato približno 60 odstotkov moških, pri 80. letu pa že skoraj vsi. V Sloveniji letno za rakom prostate zboli do 1.000 moških. Pomembno je, da si pri težavah s prostato ne zakrivate oči, ter še pravi čas poskrbite za njih, saj lahko dolgoročno neukrepanje privede do hujših posledic za vaše zdravje.
MOVEMBER, MESEC boja proti raku PROSTATE
Beseda Movember je angleška skovanka, in sicer iz besed moustache (brki) in november. Gre za gibanje proti diskriminaciji brkov, v duhu katerega si moški vsakoletno v novembru pustijo rasti brke in tako cel mesec zbirajo denar, ki je namenjen raziskovanju in preventivi proti raku na prostati ter drugim zdravstvenim težavam, ki prizadenejo moške. Movember torej ni samo hecno gibanje, ki bi moške spodbujalo k nošenju brkov, temveč »se gibanje zavzema tudi za izboljšanje splošnega zdravja vseh moških«.
Kaj je prostata?
Prostata je moška spolna žleza, ki lahko z leti korenito vpliva na kakovost vsakdana. Zato je pomembno, da se zavedamo, da sta zdrav način življenja in skrb za prostato zelo pomembna, saj lahko tako marsikatero nadlogo, kamor spada tudi povečana prostata preprečimo. Prostata je žleza oblike kostanja, ki je v normalnih okoliščinah velika približno 25 cm2. Leži med sramno kostjo in danko, neposredno pod sečnim mehurjem. Skozi prostato poteka sečnica, čez katero se izločata seč in semenska tekočina. Razvije se do konca dvanajstega tedna nosečnosti, ob rojstvu je zelo majhna in počasi raste vse do pubertete. Obdobju mirovanja, ki traja približno od 20. do 40. ali 45. leta starosti, spet sledi vztrajna rast, ki največkrat pomeni začetek procesa benigne hiperplazije ali povečanja prostate.
Bolezni prostate
Vnetje prostate, navadno povzročijo bakterije in najpogosteje doleti moške med 30. in 40. letom. Neprijetno ščemenje v presredku se nadaljuje z močnimi bolečinami v spodnjem delu trebuha, stalnim siljenjem na vodo, pekočim mokrenjem in zvišano telesno temperaturo – potrebno je strogo mirovanje in zdravljenje z antibiotiki. Včasih se bolezen prevesi v kronično vnetje, ki sicer z blažjimi težavami leta in leta povzroča težave tako bolnikom kakor urologom. Je najbolj nevarna bolezen te žleze. Pojavnost se značilno veča s starostjo – po 50. letu doleti povprečno vsakega desetega moškega. Vsako leto v Sloveniji odkrijemo do 1000 novih primerov raka prostate, ki je tako drugi najpogostejši malignom pri moških (za rakom na pljučih). Pri mlajših moških je bolezen zelo nevarna, saj se lahko hitro razširi s prostate na okolna tkiva in metastazira (zaseva) v kosti. Pri starejših moških bolezen teče počasneje in veliko moških z rakom na prostati doleti smrt zaradi drugih (predvsem srčno-žilnih) vzrokov in ne zaradi raka.
Benigna hiperplazija prostate, je najpogostejša bolezen prostate. Pritisk zvečane prostate na sečnico moti odtok seča iz mehurja in lahko povzroča značilne moške težave tretjega življenjskega obdobja – neprijetno čakanje na začetek mokrenja, oslabel curek, ki se lahko prekinja, uhajanje seča po kapljicah po mokrenju (znaki oteženega mokrenja), nočno vstajanje zaradi siljenja na vodo, ki je tudi čez dan pogostejše, uhajanje seča in občutek neizpraznjenega mehurja kljub pravkar končanemu mokrenju (znaki draženja).
Simptomi povečane prostate
Veliko moških, starejših od 45 let, nekateri tudi prej, opazijo naslednje simptome:pogostejše uriniranjekapljanje seča po končanem uriniranjuvstajanje ponoči zaradi tiščanja na vodočakanje na začetek curkapogosto močno, nevzdržno tiščanje na vodoobčutek zastajanja seča v mehurju tudi po uriniranjuobčutek, da vas pogosto tišči na vodopogostejše nočno uriniranjenenadna potreba po odvajanju vode (občutek, da ne boste pravočasno prišli do stranišča)občutek, da mehur ni popolno izpraznjenizguba spolnega poželenja (libida)šibek curektežaven začetek uriniranjaprekinjajoč curek
Čeprav utegnejo biti vsi ti simptomi posledica povečane prostate, gre lahko tudi zaradi za druge spremembe v sečilih ali celo nekatere druge bolezni, ki ne nastanejo v sečilih. Lahko napovedujejo, da gre za "normalno" benigno povečanje prostate ali hiperplazijo, lahko pa gre za resnejše zaplete. Vsekakor se prepričajte.
Lažje oblike motenj  je mogoče zdraviti z splošnimi preventivnimi ukrepi, ki so povezani predvsem z življenjskim stilom. Potrebno je omejiti uživanje alkohola, kave, maščob, tobaka in močnih začimb. Pri lažjih in zmernejših težavah, ki jih povzroča BHP, nam lahko uspešno pomagajo tudi nekateri rastlinski izvlečki (na primer korenine koprive, semena buč…) ter vitamin E, cink in selen.
Pomembno je, da si pri težavah s prostato ne zakrivate oči, ter še pravi čas poskrbite za njih, saj lahko dolgoročno neukrepanje privede do hujših posledic, med katerimi je lahko tudi rak prostate.
Kako poteka meritev
Meritev poteka popolnoma neboleče, neinvazivno in diskretno, kar pomeni brez kakršnega koli posega v telo. S posebno visoko tehnološko diagnostično napravo Sensitiv Imago, ki edina deluje iz živega biološkega objekta - človeka (vse ostale naprave delujejo na virtualnem profilu bolnika), izmerimo frekvenco v ciljnem organu (prostata) in po primerjalni tehnologiji določimo vrsto in stopnjo odstopanja od normale. Sama aparatura zazna tudi vse predoblike sprememb in ogroženost za razvoj le teh. Pregled traja okvirno 20 minut, v kar je zajet pogovor s terapevtom, meritev in razlaga dobljenih 
 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.