Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

CITY BREAK - AMSTERDAM, Amsterdam, Nizozemska - 297 EUR - Letalsko vozovnico Zagreb – Amsterdam - Zagreb, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu Mercure Amsterdam City 4* (dvoposteljna soba)

CITY BREAK - AMSTERDAM, Amsterdam, Nizozemska - 297 EUR - Letalsko vozovnico Zagreb – Amsterdam - Zagreb, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu Mercure Amsterdam City 4* (dvoposteljna soba)

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Amsterdam je eno najbolj osupljivih mest v Evropi: s svojimi številnimi kanali mu velikokrat rečejo tudi ‘Severne Benetke’. Obiščite eno izmed mnogih kavarn, sprehodite se po mestu in pustite, da vas očara arhitekturna dovršenost spretno speljanih kanalov in samega mesta.


Amsterdam je poznan kot mesto svobode, mesto veselja, mesto mladih, mesto multikulturnega prebivalstva. Iz malega ribiškega sela 13. stoletja na reki Amstel, po kateri je mesto dobilo ime, se je preko zlate dobe 17. stoletja se je razvilo v mesto fascinantnih četrti (De Wallen in Red Light District), mesto kavarn, artističnega in boemskega duha, mesto muzejev (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Amsterdam Tulip Museum, muzej voščenih lutk Maddam Tussauds, hiša Anne Frank), mesto parkov (Vondelpark) in mesto ekscentričnih in ekstravagantnih ljudi. Oglejte si ga na enem od izletov po vodi ali s kolesom čez staro mestno jedro in izkusite ljubeznivost domačinov.


Prestolnico, ki je znana po svojih številnih kanalih (165) in mostovih, ki so speljani čez njih (400), je najbolje raziskati peš ali pa kar s kolesom. Preživite dan v enem izmed 28 parkov - odpravite se v Vondelpark, kjer imate spomladi in poleti veliko možnosti, da ujamete tudi koncert na odprtem. Če želite opazovati mimoidoče in uživati v okusni skodelici kave, vam priporočamo sprehod do trga Rembrandtplein ali Leidplein, kjer boste zagotovo začutili utrip mesta. Tudi četrt Jordan je zanimiva, saj so tam nahajajo domiselne trgovine, boemski bari in umetnostne galerije. Amsterdam je en sam velik muzej na prostem, saj lahko obiščete kar 51 muzejev in 141 galerij. Svoje raziskovanje mesta začnite na osrednjem trgu pred Kraljevo palačo in uživajte v zanimivi amsterdamski arhitekturi. Zagotovo ne smete spregledati luksuzne graščine iz 17. stoletja, na zahodnem kanalu Prinsegracht. Tudi nakupovanje bo posebna dogodivščina, v kolikor se odločite za obisk ene izmed 20 tržnic v mestu, npr. tržnica Alberta Cuypav.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.