Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

2-dnevni organiziran izlet v MODENO, FERRARO in RAVENO z možnostjo obiska muzeja Ferrari z agencijo goHolidays

2-dnevni organiziran izlet v MODENO, FERRARO in RAVENO z možnostjo obiska muzeja Ferrari z agencijo goHolidays

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Ne zamudite najatraktivnejšega izleta letošnje pomladi! Poleg Dantejeve Ravene, ki je tudi na listi Unesca in eno retkih srednjeveških biserov Ferrare, ki ima popolnoma ohranjeno 9 km dolgo srednjeveško obzidje, si boste tokrat, za piko na i, lahko v živo ogledali in občudovali tudi kultnega italjanskega "rdečega konjička". Vabljeni na nepozabni izlet v severno Italijo!
Predvideni program
1. dan: V jutranjih urah se bomo odpravili iz Slovenije proti Italiji. Vožnja mimo Benetk in Padove proti Modeni. Najprej se bomo ustavili v mestecu Maranello, ki je svetovno znano predvsem kot rojstni kraj »rdečih konjičkov« - avtomobilske znamke Ferrari. Ustavili se bomo v muzeju (vstopnica se doplača na potovanju 15 eur na osebo) in se posvetili številnim razstavljenim artefaktom, čas pa bo tudi za nakupe v njihovi trgovini. Sledila bo vožnja do Modene in sprehod po rojstnem mestu velikega Luciana Pavarotti-ja. Mesto je na listi Unesca od leta 1997. Videli pa bomo največje mestne znamenitosti kot so: Piazzas Grande, znamenita katedrala… Prosti čas za nakupe, lastne sprehode in pozno kosilo oziroma večerjo. Modena z okolico je tudi znana po balzamičnem kisu, lahko pa se z nami odpravite na spoznavanje pridelave tega znamenitega izdelka in seveda njegovo okušanje (doplačilo). Vožnja proti Raveni in nočitev v okolici.
2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili proti še enemu biseru. Obiskali bomo eno najlepših mest ob Jadranski obali – Ravenno. Mesto je znano po burni zgodovini, nekaj časa je bilo celo prestolnica rimskega imperija. V mestu je živel in umrl veliki pesnik Dante Alighieri. Sprehod po mestu, ki je na listi Unesca. Nadaljevanje vožnje proti Ferrari. Mesto je eno redkih italijanskih, ki ni rimskega izvora, temveč je nastalo šele v srednjem veku. Leži nekoliko južneje od reke Pad, vendar teče skozi mesto en izmed njegovih rokavov. Mesto je znano po skoraj popolnoma ohranjenem srednjeveškem obzidju, ki je dolgo več kot 9 km. Mestu daje pečat predvsem grad oziroma palača dinastije d'Este in številne elegantne zgradbe tega povečini renesančnega mesta. Nekaj prostega časa in počasi se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.