Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Silikonski blažilnik BOLEČIN za UTRUJENE in BOLEČE NOGE ter lajšanje BOLEČIN v STOPALIH, SKLEPIH, KOLKU in HRBTU + BREZPLAČNA poštnina

Silikonski blažilnik BOLEČIN za UTRUJENE in BOLEČE NOGE ter lajšanje BOLEČIN v STOPALIH, SKLEPIH, KOLKU in HRBTU + BREZPLAČNA poštnina

50%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Rešitev za boleča stopala blažilnik za stopalni lok s silikonskim gel vložkom! Silikonski gel vložek: absorbira tresljaje med hojo, pripomore k vzravnani hoji, zmanjšuje bolečine pri sploščenih stopalih. Z ohranjevanjem nartnega loka ojačuje in izravnava telesne mišice in strukturo kosti ter tako pripomore k pravilnejši drži in ravnotežju. Omogoča stopalom in nogam uravnoteženost, varuje medenico ter hrbtenico pred neenakomerno držo zaradi stopal.
Deformacije stopal
V času civilizacije asfaltnih cest, betona in ostalih trdih površin, ki nas spremljajo na vsakem koraku, je zelo pomembno, da pravočasno zaščitimo naša stopala pred neugodnimi vplivi, ki jih le te površine povzročajo. Še posebej je to pomembno za vse osebe, ki imajo stoječe delo ali pa so nasploh veliko na nogah. 
Rešitev za težave s stopali - blažilnik za stopalni lok s silikonskim gel vložkom! Silikonski gel vložek: absorbira tresljaje med hojo, pripomore k vzravnani hoji, zmanjšuje težave pri sploščenih stopalih. Z ohranjevanjem nartnega loka ojačuje in izravnava telesne mišice in strukturo kosti ter tako pripomore k pravilnejši drži in ravnotežju. Omogoča stopalom in nogam uravnoteženost, varuje medenico ter hrbtenico pred neenakomerno držo zaradi stopal.
Vzroki za plosko stopalo so pridobljene in prirojene spremembe: 
- Kolena v obliki črke X
- Prekratka ahilova tetiva
- Slaba drža
- Poševen skočni sklep
- Prirojena navpična skočnica
- Zavitost golenice navznoter
- Poševen skočni sklep
- Ohromelost
Plosko stopalo ni težavno, težave nastopijo pozneje, in sicer zaradi degeneracije sklepov. Stopalo opravlja težko delo: nositi mora težo telesa ter prenašati in blažiti udarce pri hoji. Za težave je marsikdaj krivo tudi neprimerno oblikovano obuvalo. Stopala so ves čas izpostavljena hoji po trdih podlagah, zato ni nenavadno, da so bolezni in težave v stopalih tako pogoste. Pravzaprav preseneča, da tovrstnih težav ni še več. Ljudje se navadno ne ukvarjajo s stopali, dokler jih ne začnejo boleti. Stopalo ima zelo zapleteno strukturo, ki pa se zlahka poruši, zato je treba pravilno strukturo skrbno varovati. Vsaka nepravilnost lahko pripelje do težav, vsaka deformacija ali poškodba, ki povzroča napetost, pa lahko pripelje do motene funkcije, to pa povzroča nove težavee. Pravilno delovanje stopal in nog omogoča dobro telesno držo, kajti telesno mišičje prav prek mišic stopala in nog dobiva pobude za dejavnost. Nepravilna obremenitev nog povzroči napačno držo medenice in posledično nepravilno držo hrbtenice. Temu sledijo težave v križu.
Poznamo tri oblike stopala:
- Grško stopalo, pri katerem je najdaljši drugi prst (22 %),
- Kvadratasto stopalo, pri katerem so prvi trije ali štirje prsti enako dolgi (28 %),
- Egiptovsko stopalo, pri katerem je palec najdaljši in mezinec najkrajši. Takšna oblika stopala je najpogostejša.
Stopalni loki:
-Pri stoji na ravni površini obstajajo tri točke, ki so najbolj izpostavljene pritisku:
- Spodnji del petnice (zadaj),
- Glavice prve stopalne kosti (spredaj, na notranji strani),
- Glava pete stopalne kosti (spredaj, na zunanji strani).
Te tri točke so povezane s tremi loki. Vsi trije loki so izbočeni navzgor. Notranji vzdolžni lok je najdaljši, najmočnejši in edini pravi lok stopala. Najvišjo točko doseže v višini čolničaste kosti, in sicer od 15 do 18 mm od podlage. Poteka od grče na petnici do baze prve stopalne kosti. Zunanji vzdolžni lok je komaj opazen, njegova najvišja točka je visoka od 3 do 5 mm ter poteka od petnice do glavice pete stopalne kosti. Sprednji lok, ki spaja glavici prve in pete stopalne kosti, je najkrajši in najnižji. Številni ortopedi menijo, da ta lok sploh ne obstaja.
Stopalni loki so kot nekakšna zavita vzmet, ki se pri obremenitvi splošči, pri razbremenitvi pa se vrne v prvotni položaj. Primerjamo jih lahko z avtomobilskimi blažilniki, saj blažijo sile teže telesa, ki delujejo na stopalo med hojo in stanjem. Ko stopalni loki izgubijo prožnost, človek pri hoji dobi podoben občutek kot pri vožnji z avtomobilom brez blažilnikov ali s praznimi zračnicami. Poleg tega stopalni loki omogočajo, da se stopalo prilagaja neravnim podlagam. Stopalni loki podelijo stopalu prožnost, ki je eden najpomembnejših dejavnikov normalne hoje. Delujejo tudi na krvne žile, in sicer kot črpalka, ki prispeva k boljšemu pretoku krvi v stopalu.
Plosko stopalo!
Pri ploskem stopalu nožni obok, ki ga sestavljajo loki, popusti; podplat z vso površino leži na tleh. Plosko stopalo ni težavno; težave se pokažejo pozneje, in sicer zaradi degeneracije sklepov.Plosko stopalo lahko nastopi zaradi slabe drže, pogosto spremlja kolena v obliki črke X ali prirojeno navpično skočnico, povzročijo pa ga lahko tudi zavitost golenice navznoter, poševen skočni sklep,prekratka ahilova tetiva ali ohromelost. Plosko stopalo pogosto nastane v času, ko se začne otrok postavljati na noge; stanje se največkrat hitro popravi, včasih pa šele pri otrokovem šestem ali sedmem letu. 
Kakšne so posledice?
Posledice ploskih stopal, ne glede na vzrok, so vsekakor napačno obremenjevanje stopal, napačen prenos teže, spuščanje lastne teže v podlago, neaktiven odriv teže telesa ...
Ker so težave s ploskimi stopali običajno prisotne celo življenje (če seveda težava ni operetivno rešljiva)
Predvsem v odrasli dobi, lahko tudi že v dobi otroka, se velikokrat začnejo pojavljati težave v križu, hrbtenici, kolkih, kolenih in seveda gležnjih samih. Saj dolgotrajno napačno obremenjevanje sklepov s težo telesa, slej ko prej privede do težav in obrab sklepnih površin, preveč zakrčenih mišic, raztegnjenih sklepnih vezi ipd. Seveda tudi pri ploskih stopalih, ki so lahko posledica drugih težav (ortopedskih), velikokrat prihaja do podobnih posledic in težav.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.