Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

SILVESTROVANJE V ISTANBULU, Istanbul, Turčija - 439 EUR - 4x nočitev v hotelu lokalne kategorije 4* v središču mesta za 1 osebo, 4x samopostrežni zajtrk za 1 osebo

SILVESTROVANJE V ISTANBULU, Istanbul, Turčija - 439 EUR - 4x nočitev v hotelu lokalne kategorije 4* v središču mesta za 1 osebo, 4x samopostrežni zajtrk za 1 osebo

91%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Doživite mesto na dveh celinah na začetku novega leta, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po okrašenih ulicah  in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

1. dan, 29.12.: LJUBLJANA–ISTANBUL in TRG TAXIM
Poletletala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto.Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulicineodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljeneminarete Hagie Sofije in Modre mošeje.  Nočitev. 

2. dan, 30.12.: od bizanca do istanbula in zogdbe osulejmanu veličastnem
Pozajtrku ogledglavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia -dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo,danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkamiporcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti, nekdanjega Hipodroma inveličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.  

3. dan, 31.12.
: ISTANBUL (DOLMABAHČE PALAČA, TRŽNICA ZAČIMB, KRIŽARJENJEPO BOSPORJU)
Pozajtrku predlagamo ogled PALAČE DOLMABAHCE ob Bosporju, daleč najbolj razkošnepalače sultanov iz 19.stol., kjer visi najtežji kristalni lestenec, odličnoohranjeno pohištvo pa pripoveduje zgodovino otomanskega imperija tik pred njegovimzatonom. Sledi odhod v svet začimb in dišav z vzhoda, ki se jim bomo prepustilina egipčanski tržnici, pozneje pa lahko občudovali mesto še z ladje nakrižarjenju po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo. Ko bo ladja mirnodrsela mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, podbosporskima mostovoma…. bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakajse ožina imenuje »prehod krav«! V Uskudarju bomo stopili na azijska tla inpogledali čez ožino proti Evropi! Mimo mošeje Mihrimah sultane sprehod dolokalne tržnice in nekaj prostega časa. Povratek v Evropo s podzemno železnico»Marmaray« pod Bosporjem. Po želji novoletna večerja in sprehod po okrašenihulicah. Silvestrovanja na prostem mestne oblasti navadno ne organizirajo. Nočitev. 

4. dan,1.1.: ISTANBUL, MOŠEJA SULEJMANA VELIČASTNEGA IN GRAND BAZAR
Po poznejšem zajtrku odhod do mošeje princev(Šehzade), kjer si bomo ogledali geografsko središče mesta v času SulejmanaVeličastnega. Sledi obisk največje istanbulske mošeje Sulejmana Veličastnega,kjer sta tudi pokopana  sultan in njegovaHurrem. Mimo grobnice velikega arhitekta Sinana in po slikovitih ulicah staregamesta odhod na znamenito POKRITO TRŽNICO (Kapali čaršija) z več kot 4000trgovinicami, kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in strgovci popili njihov tradicionalni čaj. Naj vam prišepnemo, da so nakupi še vednoizjemno ugodni. Zvečer predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatimfolklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami. NOVO LETO PO NOVEM LETU.Nočitev. 

5. dan, 2.1. dan
: ISTANBUL–LJUBLJANA

Zajtrk,prevoz na letališče in polet v Ljubljano. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.