Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

OBIRANJE MANDARIN - 2 dnevni izlet v Dalmacijo in dolino Neretve z agencijo MM-TURIST

OBIRANJE MANDARIN - 2 dnevni izlet v Dalmacijo in dolino Neretve z agencijo MM-TURIST

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Doživite letošnjo jesen na najbolj pristen način in se podajte na nepozabno doživetje med plantaže dišečih mandarin, kjer boste kot se to za vsako jesen spodobi, obirali sadove narave!
Obiščite prelepo dolino delte Neretve in zgodovinski Trogir. Vabljeni na tradicionalno obiranje mandarin.
DOLINA REKE NERETVE
Pridelava mandarin v dolini Neretve nima prav dolge zgodovine. Prve plantaže so namreč zasadili šele v 60.letih 20. stoletja, potem ko so z obsežnim izsuševanjem neplodna močvirja v delti Neretve iztrgali vplivom morja in jih spremenili v rodovitna polja. Kakovostna zemlja in blago sredozemsko podnebje sta se izkazala za idealna za pridelavo vseh vrst agrumov in dolina Neretve je postala "Hrvaška Kalifornija" TROGIRMesto, katerega urbana celota je izmed najbolj dragocenih in najbolje ohranjenih spomenikov srednjega veka na vzhodni obali. Mesto, ki se nahaja na majhnem otoku povezanim s kopnim.
Eden od biserov Trogirja je katedrala sv. Lovre, znana po umetninah kiparja Radovana (najpomembnejši kipar hrvaške srednjeveške umetnost).
Katedrala se nahaja na glavnem trgu v bližini mestne hiše, sodne dvorane, mestne ure in ene najlepših palač - Ćipiko.
Duh nekdanjih časov se čuti v vseh ulicah Trogirja, katere se mnoge od teh niso spremenile že stoletja. Še vedno ohranjeno mestno obzidje, stolp in trdnjava pričarajo ta neverjetni srednjeveški šarm. 
Danes je Trogir mesto, kateri nosi tudi sodobno turistično vsebino (slikovite kavarne, odlične restavracije, bari, ekološko čiste plaže) in skupaj z njegovo zgodovinsko in kulturno dediščino poziva k novim dogodivščinam.
PROGRAM
1. DAN: LJUBLJANA -  TROGIR - SPLIT - NEUM
Odhod avtobusa iz navedenih vstopnih mest. Odpeljali se bomo v Trogir in se po prihodu sprehodili po mestu. Staro mestno jedro obkroža deloma ohranjeno obzidje s trdnjavami, sprehodili se bomo skozi mestna vrata, videli palače in katedralo. V dalmatinskemu biseru Splitu si bomo privoščili sprehod do znamenite Dioklecijanove palače in ostankov obzidja. Prosto za sprehod po splitski rivi ali za krajši potep po tem lepem dalmatinskem mestu. Popoldan nadaljevanje potovanja v Neum, edino bosansko mesto ob morju. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. DAN: NEUM - DELTA REKE NERETVE - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve ali kot jo, zaradi njenih rodovitnih tal imenujejo Hrvaška Kalifornija. V eni od številnih plantaž se bomo do sitega najedli sočnih in dišečih mandarin (brezplačno) ter jih nabrali tudi za domov. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih bomo plačali lastniku na licu mesta. Pustili se bomo razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo ob spremljavi dalmatinske glasbe postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami trupicami se bomo zapeljali po rokavu Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim kosilom. V poznih popoldanskih urah se bomo vrnili proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.