Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

SUPER CENA za 4-dnevni organiziran izlet v BERLIN z agencijo goHolidays (odhod iz LJ, CE in MB)

SUPER CENA za 4-dnevni organiziran izlet v BERLIN z agencijo goHolidays (odhod iz LJ, CE in MB)

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Berlin je idealna prestolnica za večdnevni obisk, saj vam na eni strani ponuja veliko znamenitosti, muzejev in bogato zgodovino, na drugi strani pa je zelo moderno mesto, kjer najdete številne zanimivosti iz sveta mode, umetnosti in kulture.
Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa.
PROGRAM
1. DAN: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 21. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora proti Šentilju. Nočna vožnja skozi Avstrijo mimo Welsa ...
2. DAN: Nadaljevanje po Nemčiji mimo Regensburga in Nürnberga. V Berlin bomo prispeli v dopoldanskih urah. Dan bomo posvetili nekdanjemu vzhodnemu Berlinu in staremu delu mesta. Videli bomo slavni TV stolp na Alexanderplatzu, Nikolajeva četrt, Berlinsko katedralo, znamenito ulico Unter der Linden, Humboldtovo univerzo, točko Checkpoint Charlie in ostanke berlinskega zidu… Sledi skok do vladne četrti s predsedniško palačo, sedežem vlade in nemški parlament - Reichstag. Še spominska fotografija pred Brandenburškimi vrat, ki so bila nekoč nemška verzija slavoloka zmage, po zgraditvi berlinskega zidu pa so postala simbol razdeljenost Nemčije. Vožnja do hotela. Nočitev.
3. DAN: Po zajtrku se bomo najprej čudili novemu Berlinu, ki ga najbolje predstavlja Potsdamer Platz z ultramodernimi zgradbami ter se podali do najbolj znanih stavb nekdanjega Zahodnega Berlina, kjer bomo videli Spominsko cerkev, Kurfürstendam in slavno Postajo am ZOO. Popoldne vam ponujamo možnost izleta do slavnega slikovitega Potsdama (doplačilo). Najprej panorama skozi zgodovinsko jedro: Stari trg, Lovska vrata, Brandenburška vrata, Trg edinosti … Zunanji postanek pri Cecilienhofu, ob koncu druge svetovne vojne prizorišču srečanja voditeljev zmagovalcev druge svetovne vojne, kjer so le ti narisali nov zemljevid Evrope. Še sprehod po čudovitem parku dvorca Sanssouci.
4. DAN: Dopoldne čas za samostojno raziskovanje Berlina, nakupe ali obiske slavnih muzejev in/ali galerij, ki jih mesto ponuja. Proti doplačilu se lahko z nami odpravite na vožnjo po reki Spree in si mesto ogledate še z druge perspektive. Popoldne se bomo odpravili nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli urco ali dve po polnoči.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.