Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Toskana – Ostržek in Leonardo da Vinci – 16. maj 2015 – nepozabno 2-dnevno doživetje s turistično agencijo Turizem Desetnica

Toskana – Ostržek in Leonardo da Vinci – 16. maj 2015 – nepozabno 2-dnevno doživetje s turistično agencijo Turizem Desetnica

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesanse je ena najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije.
Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti, vina ter znamenito rojstno mesto največjega slikarja Da Vincija! Prepričajte se!
PROGRAM
Prvi dan, sobota, 16.5.2015
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah (ob 2.00 iz Ljubljane, P+R Dolgi most, 3.00 hotel safir, Fernetiči). Po nočni vožnji čez Padsko nižino, si bomo pravi italijanski zajtrk (rogljiček in kapučino) lahko privoščili že v bližini Bologne. Po prečkanju Apeninov in vožnji čez vinorodni Chianti se bomo najprej ustavili v Sieni, rdečem mestu, kjer se je čas ustavil v 14. stoletju, ko je po Toskani kosila kuga. Mi se bomo sprehodili po mestu mimo gotske stolnice (ob doplačilu možen notranji ogled) do trga Piazza del Campo, kjer se še vedno tradicionalno odvija sienski palio, ter prešteli vse kipe volkulje v mestu – po legendi naj bi namreč Sieno ustanovil Sienus, sin Rema (enega izmed dvojčkov, ki ju je dojila volkulja in sta ustanovila Rim). Po prostem času za samostojne oglede, fotografiranje ali posedanju na trgu, se bomo vrnili na avtobus in nadaljevali proti srednjeveškemu Manhattnu, kot tudi rečemo San Gimignanu. Mestece s stolpi za obzidjem ponuja kulinarične užitke (so svetovni prvaki v pripravi sladoleda, lahko pa se tudi ob doplačilu odločimo za degustacijo porkete ali florentinskega zrezka), odvečne kalorije pa lahko (ob doplačilu) porabimo med vzponom na Torre Grossa (visok 54 m, 250 stopnic do vrha), od koder se odpre prekrasen razgled na mestece in toskansko podeželje. Po ogledu in prostem času za raznorazne užitke se bomo odpeljali proti hotelu, kjer bomo prenočevali. Večerja v lastni režiji, nočitev.
Drugi dan, nedelja, 17.5.201
Po zajtrku se bomo odpeljali v Anchiano, kjer se je rodil največji renesančni mislec Leonardo da Vinci. Po ogledu njegove rojstne hiše (za doplačilo) med nasadi oljk se bomo odpeljali še do Vincija, kraja, po katerem si je Leonardo vzel priimek in kjer so v muzeju na ogled makete Leonardovih izumov. Ob doplačilu možen ogled muzeja. Popoldne se bomo iz Vincija odpelajli v Collodi, ki nam je znan predvsem kot priimek avtorja Ostržka. Carlo Lorenzini si je namreč za umetniški priimek, pod katerim je objavil tudi Ostržka, izbral ime vasice, odkoder je bila doma njegova mama. V Collodiju je danes park Ostržka, mi pa si bomo (ob doplačilu) ogledali zgodovinske vrtove in hišo metuljev. Pozno popoldne se bomo začeli vračati proti domu, v Ljubljano pa naj bi polni vtisov prispeli v zelo poznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.