Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

LENART V SLOV. GORICAH: 60% popusta na delavnico Učenje učenja za osnovnošolce in srednješolce; Akademija dosežkov

LENART V SLOV. GORICAH: 60% popusta na delavnico Učenje učenja za osnovnošolce in srednješolce; Akademija dosežkov

60%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


AKADEMIJA DOSEŽKOV
Učenje učenja za osnovnošolce in srednješolce

Za vsakega otroka je pomembno, da se nauči samostojno učiti. Če je pri tem uspešen, raje obiskuje pouk in je bolj zadovoljen sam s seboj. Za učenje se bo odločil, če bo vedel, kako lahko učni cilj doseže, če je ta zanj pomemben in če bo verjel, da ga zmore doseči.

Delavnica je namenjena vsem osnovnošolcem, ki bi

  • se radi naučili določati svoje cilje,
  • se radi učinkovito učili,
  • radi za učenje porabili čim manj časa, ob tem pa ohranili in celo zvišali učinkovitost učenja,
  • se radi naučili delati z besedilom,
  • radi znali učinkovito organizirati svoj učni prostor in čas.

Udeleženec bo

  • pridobil znanje učenja učenja, ki ga bo lahko uspešno uporabljal vse življenje,
  • uspešno usmerjal svoje učenje in znal kar najbolje izkoristiti čas učenja,
  • bolje usmerjal tako svoje šolsko delo kot tudi druge aktivnosti,
  • ob upoštevanju znanja, pridobljenega na delavnici, uspešneje in hitreje dosegal učne cilje.

Podrobnejši načrt delavnice
  1. Uvodni sestanek (30 minut). Na uvodnem sestanku se starš in izvajalec, ki bo delal z vašim otrokom, spoznata. Sestanek poteka brez prisotnosti otroka. Starš izvajalcu predstavi otrokove navade, povezane s pripravo na ocenjevanje znanja, kot jih vidi on sam. Pogovorimo se o učnih navadah vašega otroka, predstavite nam glavni razlog za vključitev v delavnico.
  2. Srečanje izvajalca in otroka (45 minut). Delavnico Učenje učenja popolnoma prilagodimo vašemu otroku, zato je prvo srečanje izvajalca in otroka namenjeno izvajalčevemu prepoznavanju otrokovega predznanja in že usvojenih zmožnost ter učnih navad. S preprostim testom in pogovorom določimo tudi učni tip otroka.
  3. Delavnica. Delavnica je sestavljena iz več delov.
    • 1. del delavnice (90 minut): Določanje ciljev (otrok predstavi svoje življenjske cilje in cilje, ki so povezani s šolo, kako se za učenje motivira, kako ureja svoje zapiske, sledi razvoj otrokovih zmožnosti samopreverjanja, samoocene znanja in samoevalvacije).
    • 2. del delavnice (90 minut): Aktivnosti pred učenjem (otrok se nauči razmišljati o tem, kaj že ve, kaj je cilj učenja, kako bi ga rad dosegel, ozaveščanja razmišljanja in doživljanja učne vsebine, kako se bo lotil učenja, kako ve, da zna, razvoj metakognitivnih strategij).
    • 3. del delavnice (90 minut): Aktivnosti med učenjem – spodbujanje branja z razumevanjem (otrok se nauči delati z besedilom).
    • 4. del delavnice (90 minut): Aktivnosti med učenjem – uporaba kompleksnih bralnih učnih strategij (Paukova metoda, VŽN, PV3P).
    • 5. del delavnice (90 minut): Aktivnosti med učenjem – uporaba grafičnih ogranizatorjev (miselni vzorec, ribja kost, primerjalna matrika, Vennov diagram, pojmovne mreže, zaporedja dogodkov).
    • 6. del delavnice (90 minut): Aktivnosti po učenju (otrok se nauči samoevalvacije dosežka in načina učenja, nauči se razmišljati kako prihodnjič narediti drugače, razmisli o spremembah načina učenja.
    • 7. del delavnice (90 minut): Organizacija prostora in časa (otrok se nauči pomena organizacije prostora in časa ter ju zna tudi ustrezno organizirati).
  4. Evalvacija in samoevalvacija (30 minut). Otrok pridobljeno znanje sproti uporablja in izvajalca sproti sprašuje o morebitnih nejasnostih. Na končnem srečanju, na katerem so prisotni starši, otrok in izvajalec, se pogovorimo o zadovoljstvu z izvedeno delavnico, otrok spregovori o novo pridobljenih znanjih in kako jih je uporabil v vsakodnevnem življenju. Izvajalec predstavi spoznanja o otroku.

Delavnica Učenje učenja zajema 10 srečanj (skupaj 15 šolskih ur dela izvajalca in otroka ter 1 polno uro (2x 30 minut), ki zajema uvodni sestanek in evalvacijo ter samoevalvacijo).

Če niste osnovnošolec ali srednješolec in bi se kljub vsemu radi naučili učiti se, je možna prilagojena oblika delavnice, koristite lahko bon, namenjen osnovnošolcem in srednješolcem.

Plačajte le 240,00 € namesto 600,00 € za delavnico Učenje učenja za osnovnošolce in srednješolce, ter se naučite samostojnega učenja!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.