Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

2-DNEVNI IZLET v ZLATO PRAGO s sodobnim turističnim avtobusom, NOČITEV z ZAJTRKOM, zunanji OGLEDI in VODENJE v slovenskem jeziku z agencijo GoHolidays

2-DNEVNI IZLET v ZLATO PRAGO s sodobnim turističnim avtobusom, NOČITEV z ZAJTRKOM, zunanji OGLEDI in VODENJE v slovenskem jeziku z agencijo GoHolidays

46%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Praga je čudovito mesto tradicije in nepozabnih doživetij. Doživite pomladno čarovnijo v Pragi ali kot jo Čehi v svojem jeziku imenujejo Prahi!
Praga ima izredno kulturno arhitektonsko zapuščino, saj so jo gradili in razvijali več kot tisoč let, tako da so tu delovali mnogi pomembni arhitekti. Kot takšno so Prago leta 1992 uvrstili kot arhitekturni spomenik svetovne dediščine UNESCO.
Vabimo vas na nepozaben dvo-dnevni izlet v Zlato Prago!
Ponudba 1 zajema (69,90€): 
- Dvodnevni organiziran izlet v zlato Prago za 1 osebo - MAREC
Ponudba 2 zajema (77,90€):
- Dvodnevni organiziran izlet v zlato Prago za 1 osebo - APRIL

PRAGA
Praga je čudovito mesto tradicije in nepozabnih doživetij. Je glavno mesto Češke in je obenem tudi največje mesto. Mesto krasi reka Vltava in ima prečudovito ter dobro ohranjeno srednjeveško mestno jedro Hradčani (Hradčany) in znamenite ostale predele mesta kot so Malá Strana na levem ter Staré Město in Nové Město na desnem bregu Vltave. Praga je eno od najlepših evropskih mest. Arhitekturno zagotovo izstopa nekdanji dvorec čeških kraljev, sedaj pa sedež češke vlade Hradčani. Projekt prenove je v času predsednika Masaryka izdelal znameniti slovenski arhitekt Jože Plečnik. V Pragi so 11. maja 2006. odkrili prvi javni spomenik na Praškem gradu v čast Jožeta Plečnika. Postavljeni doprsni kip Plečnika je delo njegove učenke, arhitektke Vladimire Bratuž Lake. Praga ima izredno kulturno arhitektonsko zapuščino, saj so jo gradili in razvijali več kot tisoč let, tako da so tu delovali mnogi pomembni arhitekti. Kot takšno so Prago leta 1992 uvrstili kot arhitekturni spomenik svetovne dediščine UNESCO. Mesto je tudi drugo svetovno vojno prestalo brez večjih vojaških operacij. Praga je kulturni center Češke, saj vsebuje mnogo kipov, gledališč, oper, koncertnih dvoran, galerij in glasbenih društev. Praga premore tudi čudovite in lepo urejen vrtove in parke, ki jih je približno 250. Večina teh je postala odprta javnosti šele po letu 1989. Največ vrtov je oblikovanih v baročnem in renesančnem stilu. Praga ima dobro razvejan javni prevoz, ki obsega tri proge metroja, tramvaj in avtobusni prevoz. V mestu se nahaja tudi sodobno opremljeno mednarodno letališče Ruzyne, za prispele turiste pa je v Pragi zelo dobro poskrbljeno. Številni hoteli so cenovno ugodni, poskrbljeno pa je tudi za bolj razvajene in prestižne turiste. V Pragi je čudovito poskrbljeno tudi za turiste, željnih raznih spominkov. Bogata ponudba lokalnih spominkov je turistom na vsakem koraku, posebej pa še v strogem turističnem delu. Seveda ne smemo pozabiti na posebno znamenitost prekrasne češke pirhe (Kraslice), ki so zelo lep spominek, ki bo prišel še posebej prav za veliko noč.
PROGRAM
Prvi dan
Odhod avtobusa iz Slovenije ob 2.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli Vaclavov trg, Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka. 
Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali vrček okusnega češkega piva. Zapeljali se bomo po predelu mesta Vinohrady, kjer so v 30ih letih 20 stoletja po načrtih našega mojstra Jožeta Plečnika postavili cerkev Srca Jezusovega. Namestitev v hotelu. V večernem času se bomo odpravili v eno izmed pravih praških pivnic, kjer bomo preizkusili češko kulinariko in obvezno dodali kakšen vrček češkega piva. Nočitev.
Drugi dan
Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic. Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz morda najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe. Zapeljali se bomo na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu. Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Če bo letni čas dopuščal bomo pokukali tudi na Plečnikov vrt in Kraljevske vrtove. Popoldne bomo Prago zapustili se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.