Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Silikonski ščitnik Hallux Valgus - 2 kos (75%)

Silikonski ščitnik Hallux Valgus - 2 kos (75%)

75%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Silikonski ščitnik za deformirane in ukrivljene nožne palce Hallux Valgus

V kompletu prejmete dva ščitnika za ukrivljen nožni palec (za levo in desno nogo).

Ščitnik za palčev sklep na nogi je anatomsko oblikovan tako, da se prilagodi nepravilni obliki sklepa. Primeren je za nošenje v udobnih čevljih in copatih. Ščitnik za hallux valgus se uporablja pred, kot tudi v post operativnem času.

Uporaba ščitnika pripomore k manjši in manj opazni brazgotini po operaciji, čas rehabilitacije pa je krajši. Poveča krvni obtok in in izboljša ravnotežje.

Visoke pete in spredaj ozki čevlji, kakršni se nosijo zdaj, skupaj z dednostjo neredko pripeljejo do deformacij kosti nožnega palca. V medicini rečejo Hallux Valgus in Bunion. Po letih razvoja takšne deformacije lahko neestetski videz in bolečine odpravi le še operacija.

Stare metode za naravnanje kosti ne uporabljajo več žic, igel in vijakov, kar zmanjšuje možnost poznejših zapletov in pospešuje rehabilitacijo. Nenormalen odmik nožnega palca navzven proti malim prstom stopala (Hallux Valgus) in kostna zadebelitev osnovnega sklepa palca na notranji strani stopala (Bunion)večinoma nastopata skupaj in sta pogosta težava s katero se običajno sreča vsaka tretja ženska ter vsak dvajseti moški.

Vzroki:
  • nagnjenost oz. predispozicija (dednost)
  • sekundarno pri ploski nogi
  • tesna in visoka obutev, čevlji z visoko peto, nepravilna velikost čevlja
  • hipermobilna prva stopalnica

Palec se sčasoma vse bolj odmika vstran, ob osnovnem sklepu pa se zaradi pritiska obuvala najprej pojavi oteklina in rdečina, sledita pa zadebelitev kosti in vezivnih tkiv ter vse hujša bolečina ob vse manjši gibljivosti.

Hallux valgus je predvsem za ženske pogosto huda estetska težava, ker se prizadeti, odvisno od stopnje bolezni, počutijo neprijetno, npr. na sprehodih, plesih ali pri drugih dejavnostih.

Lastnosti:

  • Material: silikon
  • Nega izdelka: pranje pod tekočo toplo vodo z milom in naravno sušenje.
  • Velikost: 9cm * 2.5cm * 1.8cm
  • Uporaba: V začetku uporabljajte ščitnike 2-3ure na dan. Postopoma povečujte čas nošenja, da dosežete po desetih dneh čas uporabe 6-8 ur.

Plačajte le 5,99 € namesto 23,90 € za silikonske ščitnike Hallux Valgus in poskrbite za zdrave noge, brez bolečin.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.