Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

KRANJ - LJUBLJANA: 90% popusta na vrednostni bon 1000,00 € za trajno odstranjevanje dlačic z IPL laserjem. Znebite se nadležnih dlačic na vašem telesu brez bolečin. NOVO v Kranju!!! Kozmetični salon Phyt's

KRANJ - LJUBLJANA: 90% popusta na vrednostni bon 1000,00 € za trajno odstranjevanje dlačic z IPL laserjem. Znebite se nadležnih dlačic na vašem telesu brez bolečin. NOVO v Kranju!!! Kozmetični salon Phyt's

91%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Trajno odstranjevanje dlak z IPL laserjem

Kozmetični salon Phyt’s

Je odstranjevanje dlak z voskom za vas preboleče? Predstavljamo vam IPL – s katerim učinkovito, strokovno in predvsem varno odstranjujemo razne kožne nevšečnosti. IPL – Intensive Pulsed Light v prevodu pomeni intenzivna pulzirajoča svetloba. V primerjavi s klasično lasersko terapijo tehnologija IPL predstavlja korak naprej. Tako laserji kot IPL aparati delujejo na principu selektivne fototermolize. To pomeni, da se svetlobna energija (foto-) pretvori v toplotno energijo (termo-) , ki po tem uniči ciljno celico (-lisis).

Odstranjevanje motečih dlačic
Na podlagi fototermičnega učinka dosežemo uničenje dlačnega folikla. Svetloba se asorbira v melanin, ki ga je največ v temnejših dlačicah. Koagulira celice matrixa upočasni metabolizem cortex celic in oslabi prekrvaitev folikla. Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi je potrebno postopek ponavljati. Potrebno je opraviti od 9 do 12 tretmajev, da dosežete 70 – 90% dolgotrajno redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa. Za stranko so tretmaji neboleči. Tretirate lahko vse dele telesa, razen predela okoli oči.

Lasersko odstranjevanje dlak
Kako deluje lasersko odstranjevanje dlak? IPL tehnologija zagotavlja hitro, učinkovito, neboleče in progresivno odstranjevanje dlak. Sprožena svetlobna energija se absorbira v melaninu. Ker je melanina največ v celicah matriksa in folikla dlake, se tu sprosti največ energije. Ta jih uniči (fototermoliza) ne da bi poškodovala okoliška tkiva. V papili se nahajajo tudi krvne žile, ki prehranjujejo dlako. Zaradi širokega spektra valovnih dolžin s katerimi delujemo na kožo in delne absorbcije energije v hemoglobinu, pride do zamašitve žil, ki prehranjujejo papilo. Posledica je zmanjšana oskrba folikla s krvjo kar se kaže v zmanjšani ponovni rasti dlake.

Kake rezultate lahko pričakujem?
Najboljši rezultati se dosežejo pri velikem barvnem kontrastu med kožo in dlako. To pomeni, da smo lahko učinkovitejši pri temnih, debelejših dlakah na svetli polti in manj učinkoviti pri svetlih in sivih dlakah. Temna koža ne le zniža učinkovitost posega temveč tudi poveča možnost nastanka opeklin. Zato je pomembno, da se izognemo sončenju vsaj dva meseca pred posegom. Prav tako se v tem obdobju ne sme jemati sredstev za porjavitev kože.

Postopek in napotki laserskega odstranjevanja dlak

Pred odstranjevanjem
Pred posegom je potrebno opraviti pregled kože, da se določi tip kože in dlak. Potrebno se je izogniti voskanju, puljenju dlak s pinceto ali kemični depilaciji vsaj 1 mesec pred posegom. V tem času lahko dlake odstranjujemo le z britjem z britvico. En ali dva dni pred posegom si dlake odstranite z britvico. Idealno je, da so dlake med posegom dolge do 1 mm.

Med odstranjevanjem
Terapevt na kožo nanese gel. Namen tega je izboljšati prodiranje energije skozi kožo in sočasno hlajenje kože. Na ta način se tudi zmanjšan občutek skelenja/zbadanja. Sam poseg se izvaja tako, da se celoten predel, ki ga obravnavamo, košček za koščkom presvetli s sondo. Sam poseg traja 15-90 minut, odvisno od površine kože ki se obdeluje.

Po odstranjevanju
K opravljanju dnevnih dejavnostih se lahko vrnete takoj. Na koži, ki je bila obravnavana, se ponavadi čuti rahlo ščemenje ali je vidna rahla rdečica. Oboje izzveni v 24- 48 urah. Kadar pa se to pojavi, je potrebno kožo hladiti. To naredimo s pomočjo hladnih obkladkov ali hladilnega gela. 24 ur po tretmaju se je priporočljivo izogibati nanašanju kozmetike, ki vsebujejo kemične sestavine. Izogibati (vsaj 10 dni po posegu) se je potrebno sončenju (tudi v solarijih), savni, jemanju preparatov za porjavitev kože, umivanju kože s prevročo vodo in grobemu drgnjenju z brisačo. Priporočljivo pa je, da se obravnavani del kože 2-3 dni maže z ustrezno nevtralno hidratantno kremo ali hladilnim gelom.

Intervali med dvema odstranjevanjema
Odstranjevanja dlačic se pravilno lotimo takole: prve štiri tretmaje prihajajo stranke na tretma enkrat mesečno, zatem pa enkrat na dva meseca. Zadnji tretma mnogokrat obiščejo po treh mesecih, da odstranimo še tisto malenkost dlačic, kar jih je ostalo. Med vsemi intervali je zaželeno, da se dlačice brijejo, nekje po drugem ali tretjem tretmaju pa bodo že ob najmanjšem dotiku odpadale tudi same od sebe.

Koliko obiskov je potrebnih za popolno odstranitev dlačic? Se število obiskov razlikuje glede na predel telesa – na primer noge, pazduha, bikini predel?
Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi, je potrebno postopek ponavljati. Dlaka namreč raste v treh različnih fazah, zato jo je potrebno največkrat uloviti v anageni fazi. Dlake začnejo spontano odpadati 10-20 dni po posegu. Čez 4-6 tednov (odvisno od predela kože ki se obdeluje) bodo druge dlačice v anageni fazi. Te bomo uničili z naslednjim posegom. Za odstranitev vseh dlak je potrebno ponoviti poseg na določenem področju 3-8 krat v pravilnih časovnih presledkih. Za odstranitev 70 do 80 % nezaželenih dlačic je potrebnih vsaj 6 obiskov, za odstranitev več kot 90 % pa 8 obiskov ali več. Zaradi hormonskih sprememb se dlake na obdelanem predelu čez nekaj časa spet pojavijo vendar so šibkejše, tanjše, svetlejše in redkejše. Priporoča se ponoviti poseg enkrat do dvakrat na leto (ali po potrebi, če se dlake spet pojavijo v večjem številu), da bi vzdrževali doseženi učinek. Število obiskov se ne razlikuje glede na predel telesa, saj je od vsake posamezne osebe odvisno, na katerem predelu se najprej pokažejo zares dobri rezultati.

Plačajte le 99,90 € namesto 1000,00 € za vrednostni bon za trajno odstranjevanje dlak z IPL lasarjem, ki je prav zagotovo zmagovalna taktika v boju proti dlakam.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.