Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

KAMNIK: 50% popusta na 45 minut športne masaže. Pozabite na bolečine, ki jih prinese šport; Ročna masaža Alida

KAMNIK: 50% popusta na 45 minut športne masaže. Pozabite na bolečine, ki jih prinese šport; Ročna masaža Alida

51%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Športna masaža

Ročna masaža Alida


Zdravilne in blagodejne učinke masaž so poznali že Rimljani in Grki in je svojo vrednost obdržala do današnjih dni. Koristnost masaže je Galenus primerjal s koristnostjo telesne vadbe. Pred telesno vadbo je potrebno ude zmehčati in segreti, z masažo, po delu pa utrujene ude poživiti. Posebno se je razširila v Nemčiji, kamor jo je prinesel dr. Metzger iz Amsterdama. Prof. dr. L. Prokop je bil dunajski športni zdravnik in je izdal knjigo »Športna Masaža« z eno najnovejšo in najpopolnejšo metodo športne masaže. (toliko o zgodovini)

Osnovno delovanje masaže lahko razdelimo na dve komponenti: na fizično, ki ugodno vpliva na kožo, mišice, živčevje, presnovo, krvni obtok in sklepe, ker izboljšuje prekrvavitev, telesu pa vrača prožnost in gibčnost, kot tudi na psihično sprostitev uma in duha, ker krepi imunski sistem. Človek je psihično bitje, zato je v sedanjem stresnem življenju še posebno pomembna in potrebna, ker vemo da stres slabo vpliva na naš imunski sistem. Masaža poleg izboljšanja pretoka krvi in limfe posredno zelo ugodno učinkuje na vegetativni živčni sistem. Hkrati pa pripomore k nemotenemu delovanju presnove in k izločanju prekomerne vode iz telesa, s tem pa izboljšuje ravnovesje telesa in duha. Pri masaži najprej segrejemo kožo ter mišice zato dobijo mišična vlakna več krvi, se zmehčajo in podaljšajo. S tem se izboljša pretok krvi in limfe in začasno se odpravi bolečina. Važen je »dotik«, zato je zelo priporočljiva ročna masaža.

Športna masaža je specializirana masaža namenjena rekreativcem in vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu.
Športna masaža služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Cilj terapije je tudi vzpostaviti normalno in neboleče gibanje in koordinacijo ter povrniti funkcionalno stanje pred poškodbo.

Plačajte le 29,90 € namesto 60,00 € in sprostite svoje telo in mišice po športu. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.