Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

CELJE: 70% popusta na diagnostični pregled in terapijo (30 minut) pri zdravniku tradicionalne kitajske medicine. Svetovanje za zdravje in boljše počutje - Yongping Wang

CELJE: 70% popusta na diagnostični pregled in terapijo (30 minut) pri zdravniku tradicionalne kitajske medicine. Svetovanje za zdravje in boljše počutje - Yongping Wang

70%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Tradicionalna kitajska medicina

Svetovanje za zdravje in boljše počutje - Yongping Wang 


TKM je medicinski sistem, ki obstaja in se razvija že več tisoč let, uporablja pa ga trenutno četrtina svetovnega prebivalstva. Tradicionalna kitajska medicina (TKM) je tako kakor zahodna medicina popoln medicinski sistem saj vsebuje: medicinsko znanost, šolstvo, organizacijo zdravstva v smislu preventive, kurative in rehabilitacije. V teoriji in praksi se tradicionalna kitajska medicina in klasična (zahodna) medicina zelo razlikujeta – tako glede dojemanja delovanja človeškega telesa, kakor tudi razumevanja vzrokov bolezni in načinov njihovega zdravljenja. Imata pa obe medicini tudi nekaj skupnih točk in se dobro dopolnjujeta. Četudi se TKM včasih zdi zahodnemu človeku nenavadna, ni v njej nič ezoteričnega, ampak je TKM popolnoma logičen, sistematičen in urejen medicinski sistem, ki je podrejen svojemu osnovnemu humanemu cilju – ohraniti in povrniti zdravje.

V TKM velja načelo, da bolezen nastane zaradi porušenega ravnovesja v telesu in ker je potemtakem pravilno notranje ravnovesje ključ do zdravja, si TKM prizadeva z različnimi metodami uravnotežiti delovanje celotnega človeškega sistema. Na ta način se telo sámo pozdraviti. Cilj TKM je pri zdravljenju odpraviti vzroke zdravstvenih težav in ne samo simptomov. Metode zdravljenja v TKM so, med drugim, akupunktura, uporaba naravnih zdravil rastlinskega in mineralnega izvora, masaža tui-na z akupresuro, auriculoterapija, refleksoterapija, uporaba vakuumskih kozarcev – ventuz idr. Velik pomen daje TKM tudi pravilnemu prehranjevanju in telesni vadbi. Cilj TKM je tudi odkrivanje in odpravljanje nepravilnosti, še preden povzročijo trajne telesne spremembe ali poškodbe, zato se poudarja zmernost in preventiva, s katerima si človek ohranja ali povrne zdravje.

Koncept qi-ja je osnovni element vse stare kitajske filozofije. Qi pomeni »življenjsko silo« ali »energijo«. TKM razlaga, da je qi nevidna sila ali energija, ki prosto teče po telesu zdravega človeka. Kadar pa je oslabljena, ovirana ali blokirana, pa človek zboli. Zato je bolezen posledica blokade in ne obratno.
Kitajska medicina temelji na teorijah o yin-u 阴 in yang-u 阳, nauku o petih elementih五行, nauku o notranjih organih 藏象, nauku o omrežju kanalov 經絡, nauku o razlikovanju bolezni, na posebnem načinu propedevtike in obširnem poznavanju rastlinske oziroma zeliščne farmakologije - fitoterapije.

TKM je razdeljena na pet enakovrednih delov:
  • AKUPUNKTURA
  • MASAŽA IN AKUPRESURA
  • GIBALNE IN DIHALNE VAJE (QI GONG in TAI CHI)
  • ZELIŠČARSTVO (FITOTERAPIJA)
  • PREHRANA (DIETOTERAPIJA)


Plačajte le 17,50 € namesto 58,00 € za diagnostični pregled in 30 minut terapije pri priznanem izvajalcu tradicionalne kitajske medicine.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.