Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

27% popusta - FESTIVAL OKUSOV - GURMANSKI DOGODEK LETA Z GALA VEČERJO ZA 2 OSEBI (oseb: 2) v vrednosti 110€, le za 80€

27% popusta - FESTIVAL OKUSOV - GURMANSKI DOGODEK LETA Z GALA VEČERJO ZA 2 OSEBI (oseb: 2) v vrednosti 110€, le za 80€

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

3-dnevna vstopnica za Festival okusov za 2 osebi.
3-dnevna vstopnica za Mednarodni festival vin za 2 osebi.
Možnost pokušine vin in...


Festival okusov se v sklopu organizacije Restaurant Cluba letos ponovno predstavlja največjim ljubiteljem kulinarike v regiji Slovenije, Hrvaške, obmejne Italije in Avstrije. Letos bo festival potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, istočasno pa se bo ob njem odvijal tudi Mednarodni vinski sejem. Največji kulinarično gurmanski dogodek v regiji Alpe Adria bo tako združil gostince, kulinarične proizvajalce in vinarje na enem mestu.

Harmonija okusov vas bo popeljala v zgodbo barv in doživetij okusov največjih kuharskih mojstrov iz znanih in vrhunskih restavracij, ter vas zapeljala z glasbo in vinsko spremljavo prestižnih domačih vinarjev. Vsak izmed chefov v svoje kulinarične mojstrovine vključuje kuhinjsko tradicijo iz svoje regije, obarvano na inovativen in brezčasen način. Torej, za vsakega gurmanskega entuziasta nekaj, kar ga bo povsem prevzelo in popeljalo v drug svet. 

Festival okusov bo med 4.9. in 6.9.2014 potekal na GR v Ljubljani, kjer se bo zvrstil bogat program, ki bo vključeval vrsto gastronomskih in vinskih dogodkov, razna predavanja, kuharske šove in tekmovanja. Med gostinci bo potekalo tekmovanje za Zlatega gostinca 2014, ob tem pa tudi tekmovanje v ''food paringu'', kjer se bo za pripravo najboljše kulinarične specialitete med seboj pomerilo 16 znanih osebnosti. Ob tem se bodo z degustacijami predstavile tudi nekatere izmed restavracij, ki jim je organizator Restaurant Club podelil naziv WINNER 100 Alpe Adria. Kriteriji izbora slonijo na združenih ocenah priznanih domačih in tujih vodnikov po restavracijah, kot so Gault Millau, L’Espresso, Falstaff, Dobri restorani in številnih drugih virov, kot tudi novih trendov, ki jim sledijo nekateri izbrani gostinci in smo jih zaznali v organizacijskem odboru festivala. Z degustacijami se jim bo pridružilo tudi nekaj ostalih restavracij in gostinskih objektov, primernih za vse okuse. V primeru lepega vremena bo del festivala potekal tudi na zunanjih površinah ‘’Open air’’.

Ekstravagantna večerja, v kateri boste uživali in se popolnoma prepustili okusom njihovih posebnih dobrot. Festival okusov 2014 predstavlja posebno gala večerjo, na kateri se bodo predstavili le najboljši kuharji iz regije Alpe Adria. Večerja bo potekala 5.9. na Ljubljanskem gradu v prostorih restavracije Strelec, za gurmanske užitke pa bodo poskrbele tri izbrane restavracije iz regije – San Rocco z družino Fernetich, Al Ferarut s chefom Albertom Tonizzom, ter Igor Jagodic iz restavracije Strelec.

Izjemni chef Tonizzo nadaljuje z delom svojih staršev in še naprej potrjuje restavracijo kot simbol kakovosti in pristnosti kuhinje Furlanije-Julijske krajine. Svoj navdih pri pripravi črpa iz bogatih darov te pokrajine, s katerimi razvija harmoničen okusne kombinacije. Z inovativno rabo začimb regije poustvarja tradicionalno kuhinjo Furlanije-Julijske krajine. Leta 2012 je s svojo kulinarično ustvarjalnostjo restavraciji prinesel Michelinovo zvezdico.

Pod krožnike restavracije Strelec se že vrsto let podpisuje Igor Jagodic, vrhunski slovenski kuhar, ki se je med drugim izpopolnjeval tudi pri slovitem Reneju Redzepiju iz Nome, trikratnemu zaporednemu zmagovalcu na seznamu 50 najboljših restavracij sveta. Ponudba restavracije Strelec skuša obuditi kulinariko naših prednikov in pri tem združuje kulinariko med Alpami, Jadranom in Panonijo. Kot restavracija, ki stoji na Ljubljanskem gradu, želi svojim gostom ponuditi občutek grajske jedi in na sodoben način spodbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki.

San Rocco restavracija se zapisuje v sam vrh istrske in hrvaške kuhinje nasploh. Njihova filozofija prav tako izhaja iz bogate kulinarične tradicije te regije. S strastjo do regijske kuhinje, v svojo ponudbo vključujejo bele tartufe, izvrstni pršut, izjemno govedino, ponašajo se tudi z bogato izbiro različnega oljčnega olja, primernega za sestavo inovativnih kulinaričnih kombinacij.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.